Asztalitenisz: Majoros újabb nagy „vadat” legyőzve már nyolcaddöntős Goában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.02. 10:13
null
Majoros Bence sorozatban harmadszor győzött le előrébb jegyzett ellenfelet a goai star contendervesenyen (Fotó: WTT)
Továbbra is szenzációs formában versenyez az indiai Goában zajló kiemelt kategóriájú WTT-versenyen Majoros Bence, aki ismét jóval magasabban jegyzett játékost győzött le, a horvát Andrej Gacina elleni sikerével már nyolcaddöntős.

 


Nem lehet kizökkenteni Majoros Bencét, első számú férfijátékosunk továbbra is nagyszerű formában menetel a WTT-sorozat indiai Goában zajló star contenderversenyén. A világranglistán a 112. helyen álló magyar játékos a selejtezőben előbb az angol Samuel Walkert, majd a japán Ojkava Mizukit legyőzve jutott fel a főtáblára, ahol az első körben a dél-koreai Kang Dong Szut is kiejtette. A 16 közé jutásért újabb nagy „vad” következett – ami persze az ilyen szintű versenyeken természetes – mégpedig a 25. helyen jegyzett Andrej Gacina. A 36 éves, tehát már igencsak rutinosnak számító horvát asztaliteniszező eredménylistája tiszteletet parancsol, férfi párosban aranyérme, csapatban ezüstje van Európa-bajnokságról, Európa Top 16-versenyen végzett már a hatodik helyen, a világranglistán pedig volt Top 20-as is, legutóbb 2016 februárjában, amikor a 18. helyen állt.

Mindezek tudatában nyilvánvaló, hogy a Majoros–Gacina találkozón nem a 25 éves magyar asztaliteniszező volt az esélyes, de már megszokhattuk, hogy Majorost ez nem zavarja, sőt inkább motiválja. Így volt ez például tavaly nyáron, amikor az ugyanilyen erősségű budapesti star contenderversenyen legyőzte az akkor top 20-as svéd Anton Kallberget, vagy most Goában az előző fordulókban, amikor japán és dél-koreai ellenfelet búcsúztatott. Gacinával szemben is a tőle megszokott mentalitással állt asztalhoz, de talán még őt is meglepte, milyen sima győzelmet aratott, a három játszma összesen huszonhét percig tartott.

Majoros ezzel – mint a már korábban említett budapesti star contenderversenyen – bejutott a nyolcaddöntőbe, ami kétségkívül férfi egyesben a torna legnagyobb és számunkra legkellemesebb meglepetése. További hasonlóság a júliusi budapesti eseménnyel, hogy akkor a nyolcaddöntőben a kínai Liang Csing-kun következett, s a folytatásban most is ő lesz az ellenfél. A világranglistán nyáron a 3. helyen álló kínai a BOK-csarnokban három játszmában győzött, s most ugyan „csak” a hetedik, nem valószínű, hogy a 26 éves Liangnak kopott volna a játéktudása, szóval a pénteki nyolcaddöntő sem Majorosnak áll – de mint tudjuk és tapasztaljuk, ezek a szituációk őt csak motiválják…

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
Férfiak. Egyes. A 16 közé jutásért
Majoros Bence–Gacina (horvát) 3:0 (8, 7, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik