Asztalitenisz: Majoros Bence újabb ázsiai skalpot gyűjtött be

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 16:28
null
Majoros Bence már a legjobb 32 között van a Goában zajló star contenderversenyen (Fotó: WTT)
Majoros Bence már a legjobb 32 között van a WTT-sorozat Goában zajló versenyén, miután öt játszmában legyőzte a dél-koreaiak védőjátékosát, Kang Dong Szut.

Szép lassan ázsiai specialistává növi ki magát Majoros Bence. A világranglistán a 112. helyen álló első számú férfijátékosunk januárban a WTT-sorozat ammani contenderversenyén előbb legyőzte a kínai Liang Kuo-tungot, majd csak nagy csatában, öt játszmában kapott ki a tajvani Kao Cseng-jujtól. Most az indiai Goában, az egy szinttel erősebb, star contendertorna selejtezőjéből még kedden úgy jutott a főtáblára, hogy a japán Ojkava Mizukit búcsúztatta, egy nappal később, a 32 közé jutásért zajló találkozón pedig még erre is rátett egy lapáttal: a 25 esztendős magyar asztaliteniszező a dél-koreai védőjátékost, Kang Dong Szut ejtette ki, mégpedig egy szélsőségektől sem mentes, rendkívül izgalmas találkozó végén.

Majoros szenzációsan kezdte az összecsapást, az első játszmában 5:0-ra elhúzott, s mire az ázsiai felvette a ritmust, már vége is lett a szettnek. A második etap sokkal szorosabban alakult, sőt 10:9-nél és 11:10-nél Kangnak volt játszmalabdája, Majoros azonban mindkettőt hárította, majd a maga javára fordította a szettet. A 2:0-s hátrányban lévő, világranglista-97. dél-koreai összekapta magát, két gyors játszmában kiegyenlített, azaz úgy tűnt, ezen a ponton inkább már nála a lélektani előny. Olyannyira, hogy az ötödikben 6:5-ig egy-két ponttal mindig ő vezetett, az utolsó tartalékait mozgósító Majoros azonban nagyszerű hajrával így is megnyerte a 36 perces összecsapást.

A selejtezőből rajtoló magyar játékosezzel már a legjobb 32 között van, ami star contender besorolású versenyen ritkaságnak számít. Hogy mekkora bravúrról is beszélünk,jól mutatja, hogy Majoros, a világranglistán elfoglalt 112. helyével a második legalacsonyabban jegyzett játékos, a még versenyben lévők közül nála csak a dél-koreai Cso Dae Szeongot (193.) van hátrább.

A goai verseny egyetlen magyar résztvevőjének a következő fordulóban viszont inkább az európai stílusra kell koncentrálnia, a 16 közé jutásért ugyanis a 25 éves, világranglista-36. horvát Andrej Gacina következik.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért
Majoros Bence–Kang Dong Szu (dél-koreai) 3:2 (1, 11, –6, –2, 8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik