Asztalitenisz: Majoros Bence japán klasszist legyőzve jutott a főtáblára

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 16:42
null
Majoros Bence lendületes játékkal jutott túl a selejtezőn (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat indiai Goában zajló star contender-versenyén Majoros Bence a selejtezőben előbb angol, majd japán ellenféllel szembeni sikerrel kvalifikálta magát a főtáblára.


Az idei WTT-versenyek közül az eddigi legerősebb besorolású, úgynevezett star contender-tornának ad otthont ezekben a napokban az indiai Goa. A rendkívül sűrű mezőnyt jellemzi, hogy a világranglista első húsz helyezettje közül a férfiaknál tizenegyen – köztük a világelső kínai Fan Csen-tung –, a nőknél pedig tízen neveztek, itt papíron a világranglista-4. kínai Vang Ji-ti a legjobb játékos.

A rangos eseménynek megfelelően a tét is nagy, a megszokott világranglista-pontok mellett az ebben a sportágban megszokott átlagnál a pénzdíj is magasabb – a férfi és a női egyes győztese például a 600 ranglistapont mellett 10 ezer dollárt kap – így érthető, hogy az indiai versenyen nagy a tülekedés.

Mondjuk nem feltétlenül a magyar küldöttség miatt, részünkről ugyanis csak a 25 esztendős, a világranglistán a 112. helyen Majoros Bencére kell figyelni. Férfiválogatottunk első számú embere a selejtezőbe kapott besorolást, s a második fordulóban a Samuel Walker elleni bemutatkozás kifejezetten jól sikerült.

Pedig az angol játékost mindössze öt hellyel jegyzik hátrább, szóval ez alapján akár éles meccs is lehetett volna, ám Majoros nem adott erre esélyt, három szettben, mindössze harmincöt perc alatt lezárta az összecsapást.

A folytatás jóval rázósabbnak ígérkezett, a túloldalon ugyanis a világranglistán a 75. helyen álló Ojkava Mizuki állt. Egyértelműen a tavalyi csapat-világbajnokságon bronzérmet szerző japán válogatott erőssége volt a párharc esélyese, s ennek megfelelően, ha nem is könnyen, de elvitte az első játszmát, Majoros azonban remek teljesítménnyel fordított, majd 2:2 után a mindent eldöntő ötödik szettben az ellenfél 10:9-es vezetésénél meccslabdát hárítva megnyerte a maratoni hosszúságú, 84 perces találkozót.

Ami pedig a folytatást illeti, Majoros szerdán már a főtáblán szerepel, ráadásul a 32 közé jutásért ismét ázsiai ellenfél, a világranglista-97., 28 éves dél-koreai védőjátékos, Kang Dong Szu következik.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló:

Majoros Bence–Walker (angol) 3:0 (6, 3, 9)

3. forduló:
Majoros–Ojkava (japán) 3:2 (–9, 7, 13, –4, 11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik