Vívás: a női és a férfi kardcsapat is érem nélkül maradt

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.11.13. 17:32
null
Pusztai Liza (Fotó: Török Attila)
A világbajnok női kardcsapatunk és a férfi kardcsapatunk is a hatodik helyen végzett az algíri vk-viadalon.

 

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a folytatás – a júliusi kairói világbajnokságon megszerzett aranyérem hatalmasat szólt, ám egyértelmű volt, hogy női kardcsapatunk számára csak még nehezebb lesz onnantól minden, s ez a szezon első világkupa-viadalán, Algírban be is igazolódott.

Az együttes összetétele változatlan volt Algírban is, hiszen a világbajnokságon diadalmaskodó Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza és Szűcs Luca lépett pástra a csapatversenyen is – Pusztai és Battai volt az, akik végig vívott vasárnap, Szűcsöt és Katonát cserélgette a válogatott vezetőedzője, Gárdos Gábor.

A lányok mérlege két győzelem és két vereség, ez összességében a hatodik helyet jelentette Algírban.

A 36. születésnapjára minden bizonnyal egy (újabb) érmet szeretett volna Gémesi Csanád, ám az algíri világkupaverseny záró napján már a második asszóban eldőlt, ezúttal nem ér oda a dobogóra férfi kardválogatottunk.

A Szilágyi Áront nélkülöző gárdában Gémesi mellett Szatmári András, Decsi Tamás és Rabb Krisztián kapott lehetőséget, sajnos a negyeddöntőben Irán egyetlen tussal jobbnak bizonyult.

Korábban nemigen szoktunk ahhoz hozzá, hogy férfi kardcsapatunk az 5–8. helyért vívjon egy versenyen, Algírban viszont kénytelenek voltak, ezen a „táblán” pedig a második meccsüket elveszítették a mieink, így a hatodik helyen végeztek.

VILÁGKUPAVERSENY, ALGÍR
Kard. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Kazahsztán 45:38 (Battai +7, Pusztai 0, Katona 0). Negyeddöntő: Olaszország–Magyarország 45:36 (Pusztai +6, Battai –7, Szűcs –8). Az 5–8. helyért: Magyarország–Üzbegisztán 45:37 (Battai +5, Pusztai +2, Szűcs +1). Az 5. helyért: Azerbajdzsán–Magyarország 45:40 (Katona +2, Pusztai –1, Battai –6)

Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Kína 45:35 (Gémesi Cs. +8, Szatmári +6, Decsi T. +3, Rabb –7). Negyeddöntő: Irán–Magyarország 45:44 (Gémesi Cs. +1, Szatmári 0, Decsi T. –2). Az 5–8. helyért: Magyarország–Egyesült Államok 45:31 (Szatmári +7, Gémesi Cs. +6, Rabb +1). Az 5. helyért: Olaszország–Magyarország 45:44 (Szatmári +7, Gémesi Cs. –1, Rabb –8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik