Elismerés: először adták át a Monspart Sarolta-díjakat

Vágólapra másolva!
2022.11.17. 14:03
null
Gajdos Tamás és Meronka Péter a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség képviselőivel (Fotó: Magyar Tájékozódási Futó Szövetség/Facebook)
A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség első alkalommal adta át a „Monspart Sarolta-díj a tájfutásért” elismeréseket. Az ünnepségre a világbajnok tájfutó, a Nemzet Sportolója születésnapján került sor.

Korábbi és mai tájfutók, a szövetség vezetői, Monspart Sarolta volt munkatársai csütörtökön, a Magyar Sportok Házában emlékeztek meg az 1944. november 17-én született és tavaly áprilisban elhunyt kiváló sportemberre, a futás és a gyaloglás hirdetőjére. Feledy Péter egykori televíziós szerkesztő-műsorvezető, a népszerű Monspart Sarolta férje visszaemlékezett az együtt töltött időszakra.

Kovács Balázs, a szövetség elnöke elmondta, a most alapított Monspart Sarolta-díj azokat a külső segítőket ismeri el, akik sokat tesznek a sportágért, kiállnak a tájfutásért.

A díjat megkapta Gajdos Tamás médiaszemélyiség, aki Monspart Sarolta 1972-es világbajnoki győzelme után, annak hatására ismerkedett meg a tájfutással, és volt Monspart Sarolta edzőpartnere is, illetve Meronka Péter, a győri tv szerkesztője, a Tájfutó magazin szerkesztője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik