Golf: a LIV legnagyobb skalpja – Cam Smith is átszerződik

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 10:47
null
Cameron Smith sem tud ellenállni a szaúdi millióknak (Fotó: AFP)
Eddigi legnagyobb zsákmányát ejtette a szaúdi kézben lévő LIV golfszervezet a PGA-val szemben, a Telegraph szerint sikerült ugyanis átcsábítania a világranglistán második Cameron Smitht.

Az ausztrál állítólag több mint százmillió dollárt kap azért, hogy a jövőben a hagyományos sorozat helyett az új, szakadár széria versenyein induljon. Hivatalos bejelentés azonban még nincs,. Smith ugyanis részt vesz a PGA háromversenyes rájátszásán, amelynek fődíja 18 millió dollár.

A legutóbbi major versenyt, a skóciai The Opent júliusban megnyerő Smith a playoff egyik nagy esélyese, a világ egyik legjobb formában lévő golfozója, akinek elvesztése az eddigi legnagyobb csapás a PGA számára. A PGA ugyanis nem engedi a saját versenyein indulni azokat, akik aláírnak a LIV-hez.

Az új szervezet, amely a magasabb anyagi juttatáson kívül rövidebb, háromnapos tornákkal (mezőnyfelezés nélkül) és további kedvezményekkel csábítja a golfozókat, eddig a nagy nevek közül Dustin Johnsont, Phil Mickelsont, Bryson DeChambeau-t és Brooks Koepkát szerződtette. A következő versenye a PGA rájátszását követő hét végén, szeptember 2-től lesz Bostonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik