Csupasport: Maráz Zsuzsa győzelme az Ultr'Ardéche-n

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 17:23
Cseke Lilla, az idei Ultrabalaton győztese a Csupasporton beszélgetett a Spartathlon- és szintúgy UB-győztes Maráz Zsuzsannával, aki a Loire-völgyben megrendezett versenyen lett első.

Maráz Zsuzsanna mosolyával és csillogó szemével minden versenyen kitűnik a tömegből, akár versenyzőként áll rajthoz, akár edzőként kíséri, buzdítja tanítványait, s aki nem mellékesen megnyerte a francia Ultr'Ardéche-t – írja futótársáról Cseke Lilla, aki a franciaországi versenyről faggatta futótársát.

„Nem túl régi ez a verseny, még csak negyedszer rendezték meg. Eredetileg kétszáztizenkét kilométer volt, de anno meghívták rá a Spartathlon szervezőjét, hogy nézze meg az útvonalat, amelyet aztán kétszázhuszonkét kilométeresre bővítettek – mesélte Maráz Zsuzsa.A hosszú távok mellett nagyon szeretek a futással új élményeket gyűjteni. Négyszer indultam az Ultrabalatonon, ötször a Spartathlonon, tavaly az Authentic Pheidippides Runon, vagyis a dupla Spartathlonon, és vágytam rá, hogy megtapasztaljak valami újat – ezért indultam el a Loire-völgyi versenyen. Két éve kaptam meghívást Laurent Brueyre szervezőtől, de a koronavírus-járvány miatt most volt lehetőségem indulni. Éreztem, hogy nagy kaland lesz, és mindenképpen bele akartam vágni. Nem is csalódtam, valóban életem egyik legszebb élményével tértem haza.”

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik