Csupasport: a négyszeres Mr. Olympia hátedzése – videó

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 18:45
Bár Jay Cutler csaknem tíz éve, 2013-ban befejezte a profi versenyzést, továbbra is nagy népszerűségnek örvend a testépítők körében. A négyszeres Mr. Olympia-győztes továbbra is kiváló formában van, és nemrég hivatalos YouTube-csatornáján osztott meg egy videót, amelyben részletesen elmondja, milyen gyakorlatokból áll egy hátedzése.

A kommenteket olvasva is kiderül, hogy még mindig rengetegen példaképüknek tekintik a 48 éves testépítőt, és bizonyára az általa megosztott edzéstervet is sokan előszeretettel próbálják majd ki.

Kezdésképpen öt sorozatot csinál a Reverse Grip RealLeader gépen, ami leegyszerűsítve a fordított fogással történő lehúzás, majd ezt követi az egyik legnépszerűbb hátgyakorlat, az egykezes, döntött törzsű evezés. Ezekből három sorozatot végez tíz-tizenkét ismétléssel. Ezután következik három sorozat mellhez húzás szűk fogással, majd négy sorozat T-rudas evezés. Ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a visszavonulása után nem gondolta volna, hogy továbbra is rendszeresen csinálja majd ezt a gyakorlatot.

Ezt követően ismét lehúzásokat végez egy, az elsőhöz hasonló gépen, majd az edzést három sorozat hiperhajlítással zárja. Persze ezt is egy kis nehezítéssel, egy 25 fontos, azaz körülbelül 11 kilós súllyal a kezében.

A teljes cikkhez tartozó videót megtalálja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik