Sznúker-vb: O’Sullivan magabiztosan vezet a döntőben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 23:13
null
Ronnie O’Sullivan délután és este is 5-5 frémet nyert zsinórban (Fotó: Getty Images)
Ronnie O'Sullivan a két vasárnapi szakaszt követően magabiztosan, 12:5-re vezet Judd Trump ellen a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjében.

A döntő első frémjét a 2019-es világbajnok Trump nyerte meg, aztán sokáig nem férhetett az asztalhoz, mert O'Sullivan ellenállhatatlan formában játszott, két százas bréket (120 és 105) is elérve sorozatban öt játékot nyert meg. Akármennyire is jól ment neki, nem hazudtolta meg önmagát, amikor nem tetszett neki valami, azonnal szóvá tette. A harmadik frém alatt az egyik biztonsági ember miatt panaszkodott, aki éppen a lökés pillanatában mozgolódott O'Sullivan látóterében, a negyedikben pedig Olivier Marteel játékvezetővel vitázott egy nehéz lökés előtt.

A hatszoros világbajnok hibázott, Trump visszarakatta a fehér golyót, de O'Sullivannek nem tetszett, vitába keveredtek, és O'Sullivan odáig ment, hogy felkínálta a mérkőzésvezetőnek, lökjön ő. Az egy korábbi gesztusa miatt vizsgálat alatt álló játékos a délutáni szakasz utolsó frémjében hevesebb vitába keveredett Marteellel, aki szerint újabb félreérthető mozdulatot tett, és a szóváltás miatt ezúttal Trump is nemtetszését fejezte ki, hiszen ő következett a lökéssel. Végül az utolsó két délutáni frém Trumpé lett.

„Valami nem stimmel közöttünk, mintha keresné a konfrontációt – mondta O'Sullivan a két szakasz közötti szünetben az Eurosportnak Marteelről. – Ott van több száz kamera, nézzék vissza, csináltam-e valamit. Hiába próbálkozik, nem fog csőbe húzni.”

A délutáni szakasz után O'Sullivan kezet sem fogott a mérkőzésvezetővel, de az esti elején már jött az ökölpacsi.

Az 5:3-as O’Sullivan-vezetésről induló etap pedig úgy alakult, ahogy a délutáni is. Trump kezdett sikerrel, aztán a hetedik vb-címére hajtó O'Sullivan sorozatban nyerte a frémeket – megint ötöt nyert zsinórban (közte egy 118-as brékkel), majd Trump 10:4 után újra nyerni tudott egyet.

A délutánihoz képest eltérés, hogy Trump ezúttal nem duplázott, O’Sullivan visszavette az irányítást, és az etap utolsó két frémjét megnyerve 12:5-ös előnyből várja a hétfői folytatást.

A döntő az egyik fél 18. megnyert frémjéig tart.

JELENETEK A DÖNTŐBŐL, RONNIE VARÁZSLATAI

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
DÖNTŐ
Judd Trump (angol, 4.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 5:12 – részeredmény

Hétfőn következik
14.00:
3. szakasz (Tv: Eurosport1)
20.00:
4. szakasz (Tv: Eurosport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik