Sznúker-vb: O’Sullivan–Trump döntőt rendeznek a Crucible-ben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 21:44
null
Trump óriási meccset nyert meg (Fotó: Getty Images)
Judd Trump és Ronnie O’Sullivan vívja a sznúker-világbajnokság döntőjét, miután előbbi döntő frémben bizonyult jobbnak Mark Williamsnél, utóbbi pedig 17:11-re verte John Higginst.

Bár a 2019-ben bajnok Judd Trump sokkal jobban kezdte az elődöntőt – 7:1-re nyerte meg az első szakaszt – utána a korábbi háromszoros győztes összekapta magát, és a szombat végjáték elején Trump már csak 13:11-re vezetett.

Szombat délután Mark Williams lendülete megmaradt, és 14-nél utolérte Trumpot. Azonban a vezetést ekkor még nem tudta átvenni, mert a következő játékot Trump hozta. Ám a következő kettő ismét Williamsé lett, így 16:15-nél, a párharcban először, előnybe került.

Közben Williams meglökte a 16. százas brékjét a tornán. Ez Stephen Hendry 2002-es teljesítményével holtversenyben rekordnak számít az egy vb-n lökött százas brékek összevetésében.

A végjátékban Williams a kockázatosabb lökéseket is bevállalta, többnyire sikerrel, de közben hibázott is. Trump végül megnyerte a 32. játékot, így az utolsó, 33. frémben dőlt el az első döntős kiléte.

Úgy tűnt, Williams megindulhat egy mázlis lökés után, ám hibázott, Trump pedig precíz lökésekkel 50 pontot gyűjtött. Ám utána az angol is rontott, így Williams kapott még egy lehetőséget. Feljött 50–25-re.

Trump belökte a frémgolyót, utána Williams még sznúkeradásokkal próbálkozott, de Trump minden kísérletet hárított, és végül megnyerte a játékot

Óriási meccs volt!

A döntő frém összefoglalója

Ronnie O’Sullivan a vártnál simábban jutott a döntőbe (Fotó: Getty Images)
Ronnie O’Sullivan a vártnál simábban jutott a döntőbe (Fotó: Getty Images)

A másik elődöntős meccsen úgy tűnik, hogy Ronnie O'Sullivan fokozatosan felőröli John Higgins ellenállását. A hatszoros első angol szenzációsan játszott a korábbi négyszeres győztes skót ellen, aki viszont a megszokottnál jóval többe hibázott a szombat délelőtti szakaszban. O'Sullivan 15:9-re elhúzott, így már csak két frémre van a döntőtől.

Az esti folytatásban, amennyire csak lehet, Higgins felszívta magát, de a hátránya túl nagy volt. A skót ugyan nyert két frémet, de O’Sullivan gondosan ügyelt rá, hogy túl közel ne engedje a riválisát.

A vége 17:11 lett, így Ronnie O’Sullivan és Judd Trump vívja a döntőt vasárnaptól. Aki előbb nyer meg 18 frémet, megszerzi a világbajnoki címet.

A döntő vasárnap délután kezdődik, és várhatóan hétfő este ér véget a negyedik szakasszal.

Összefoglaló

SZNÚKER
VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
ELŐDÖNTŐ

Mark Williams (walesi, 8.)–Judd Trump (angol, 4.) 16:17
John Higgins (skót, 6.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 11:17
A döntőben: Trump–O’Sullivan

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik