Darts: Phil Taylor is tábla elé áll a budapesti Hungarian Darts Show-n

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 10:23
null
Phil Taylor is tábla elé áll a budapesti Hungarian Darts Show-n (Fotó: AFP)
Az angol Phil Taylor is indul a Hungarian Darts Show-n. A május 17-i gála szervezői bejelentették: sikerült megállapodni a 16-szoros világbajnokkal – írja az MTI.


Phil Taylor a sportág legnagyobb alakjának számít, azon kevés játékosok egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO, PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni.

Az már korábban eldőlt, hogy a szintén világbajnok Gerwyn Price, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen mellett a legjobbnak tartott női játékos, Fallon Sherrock, továbbá a sportág egy másik korábbi legendás alakja, Wayne Mardle is ott lesz a budapesti gálán.

A show-n a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és magyar sportolókkal, hírességekkel, akiket később jelentenek be a szervezők. Jegyeket a dartsevent.com oldalon lehet vásárolni.

A májusi versenyt követően ősszel ismét rangos dartsos eseménynek ad otthont Budapest, ugyanis szeptember 2–4-én a magyar főváros ismét a European Tour egyik állomása lesz.

„Többször be volt már tervezve ez a történet, de sajnos nagyon sok hátráltató tényező közbejött. Azonban ezek most szerencsére elhárultak, és Magyarországon köszönthetjük majd a Hungarian Darts Show keretein belül a 16-szoros világbajnok Phil Taylort, aki önmagában egy ikon a sportágon belül. Sokan kérdezik, őt kihez hasonlíthatjuk? Ha más sportágakat nézünk, akkor Muhammad Ali a bokszban, Michael Jordan a kosárlabdában, körülbelül ezeket a hasonlatokat tudnám mondani, de annyira unikális figura a dartsban, hogy még talán hasonlítani is nehéz valakihez” – mondta el a Sport Tv szervezésben résztvevő egyik szakértője, Vereczkey Lajos a csatorna honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik