Asztalitenisz: Lakatos Tamás párosban győzött, majd karantéba került Dohában

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 18:41
null
A PCR-teszt eredményétől függ, hogy Lakatos Tamás folytathatja-e a versenyzést Dohában (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat dohai contender-versenyén Lakatos Tamás az argentin Horacio Cifuentessel az oldalán sikerrel vette a férfi páros selejtezőjének első fordulóját, majd mivel a gyorstesztje pozitív lett, karanténba került, a folytatás a PCR-teszt eredményétől függ. Bálint Bernadett egyesben és párosban túljutott a selejtező első körén.


A Lakatos Tamás, Horacio Cifuentes magyar, argentin férfi páros azok után, hogy csütörtökön második helyen végzett a dohai WTT Feeder-versenyen, pénteken már ugyanott, a WTT-sorozat dohai 4. kategóriás, úgynevezett contender-versenyén állt asztalhoz. A duó jó formáját jelzi, hogy a selejtező első fordulójában egészen könnyedén, három játszmában lépett túl a romániai Sipos Rares, Cristian Pletea duón, ezzel egy lépésre került a főtáblától. Ám még mielőtt a 26 éves magyar játékos kiélvezhette volna a győzelem ízét, beütött a krach: a gyorstesztje pozitív eredményt hozott.

Amíg a PCR-teszt eredménye nem lesz meg, karanténba kerültem – mondta Lakatos Tamás. – Ha időben megvan az eredmény és az negatív lesz, csak akkor folytathatjuk a párost.”

Jó hír, hogy mivel a kiírás szerint a következő mérkőzést – amelyen a cseh Tomás Polansky, Pavel Sirucek duó lenne az ellenfél – katari idő szerint vasárnap délelőtt játsszák, van idő, hogy a PCR-teszt eredménye is elkészüljön. Viszont a péntek délutánra kiírt férfi egyes selejtezőjét a katari Ahmed Alavlaqi ellen 3:0-val az ellenfélnek írták jóvá, így jelen állás szerint Lakatosnak ebben a számban véget ért a verseny.

A másik magyar induló, Bálint Bernadett párosban a luxemburgi Vivien Scholz oldalán simán vette az első akadályt a francia Camille Lutz, Marie Migot párossal szemben, így a vasárnapi folytatásban már a főtáblára jutásért játszhat. Ráadásul ő egyesben is versenyben van még, ugyanis a selejtező első körében játék nélkül jutott tovább a Srí Lanka-i Ishara Madurangival szemben.

ASZTALITENISZ

WTT-sorozat, 4. kategória (Contender), Doha
FÉRFIAK
Egyes
Selejtező. 1. forduló
Alavlaqi (katari)–Lakatos Tamás 3:0 j.n.
Páros
Selejtező. 1. forduló

Lakatos Tamás, Horacio Cifuentes (magyar, argentin)–Sipos, Pletea (romániai) 3:0 (9, 8, 5)

NŐK
Egyes
Selejtező. 1. forduló
Bálint Bernadett–Madurangi (Srí Lanka-i) 3:0 j.n.
Páros
Selejtező. 1. forduló
Bálint, Scholz (magyar, luxemburgi)–Lutz, Migot (francia) 3:1 (6, –8, 7, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik