Sakk: további fejlődést vár a nagykanizsai csapat

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.11. 13:40
Helyi, hazai és nemzetközi szinten is további fejlődést vár a 13-szoros magyar bajnok nagykanizsai sakk-klub, amely egy finn névadó szponzorral kötött szerződést - tájékoztatta a klub elnöke pénteken az MTI-t.

Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. és a nagykanizsai klub elnöke közölte: hároméves együttműködési szerződést kötött a csapat a finn Tuxera szofvercéggel. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a következő években helyi, hazai és nemzetközi szinten is előre lépjen a klub.

„Talán véletlen egybeesés, de 2024-ben Magyarország rendezheti a sakkolimpiát, amely új színteret adhat a hazai utánpótlásnak, fiatal tehetségeknek”
– tette hozzá.

„Talán véletlen egybeesés, de 2024-ben Magyarország rendezheti a sakkolimpiát, amely új színteret adhat a hazai utánpótlásnak, fiatal tehetségeknek”
– tette hozzá.

A közlemény szerint a nemzetközi szoftvercég a minőségi sakkozás feltételeit szeretné javítani, ezzel segítve lokálisan és országosan a tehetséggondozást, a nemzetközi körforgásban való részvételt, és nem utolsó sorban a tehetségek felkutatását, „a magyar agyat.”

A mostantól Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsa Sakk Klub nevet viselő egyesület számtalan hazai és nemzetközi versenyen jeleskedett. Eredményeinek köszönhetően több magyar és külföldi élvonalbeli játékos igazolt története során rövidebb vagy akár hosszabb időszakokra Nagykanizsára, a csapatot erősítette többek között az indiai világbajnok Viswanathan Anand, az olimpiai bajnok Portisch Lajos, valamint Polgár Judit, aki aktív korában a világ legjobb női játékosa volt.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik