Ritmikus gimnasztika: „Az együttműködésünk az igazi titok”

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 16:23
null
Linoj Asram (Fotó: AFP)
Linoj Asram olimpiai bajnok szerint sikere kulcsa a csapatmunka és az edzőjével való szoros együttműködés. Az izraeli ritmikus gimnasztikázó ezt szombaton a Pigniczki Fannival közösen tartott budapesti bemutató és továbbképzés után mondta.

 

„Minden megváltozott az olimpiai aranyérem óta. Az emberek, amikor meglátnak, akár autóval is félreállnak, megállítanak, és elmondják, hogy velem együtt sírtak, amikor nyertem” – mondta Izrael első női olimpiai bajnoka szombaton a Pigniczki Fannival közösen tartott budapesti bemutató és továbbképzés után.

Edzője, Ajelet Zusszman hozzátette, az országban jelenleg Asram az első számú sportoló, „mindenki szeretne egy kicsit belőle”.

Asram elárulta, hogy a tokiói olimpia előtt heti hat alkalommal reggel hat órától este nyolcig keményen gyakoroltak az edzőjével. A fiataloknak azt üzente, hogy figyeljenek az edzőjükre, mert csak az ő segítségével érhetik el a céljaikat.

„Óriási megtiszteltetés, hogy közösen tarthattunk bemutatóedzést, nem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik” – mondta az olimpikon Pigniczki Fanni.

Az MTK sportolója révén 21 év után szerepelhetett magyar ritmikus gimnasztikázó az olimpián. Az októberi világbajnokságon egyéni összetettben 14. helyezett Pigniczki két hét múlva a spanyol bajnokság döntőjében búcsúztatja régi gyakorlatait. Mint mondta, váratlanul érkezett a meghívás, amelynek örömmel tesz eleget.

Az MTK Budapest és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szervezésében szombaton délelőtt zárt körű bemutatóedzésen vehettek részt a fiatalok, majd délután a junioroknak és a felnőtteknek tartott mesterkurzust a két nemzetközileg is elismert versenyző.

„Nagy élmény itt lenni a kicsikkel, bízom benne, hogy valamennyit tudok nekik segíteni pályafutásuk ezen szakaszában” – nyilatkozta Asram. Hozzátette, nem volt kiemelkedően tehetséges, viszont rendkívül motivált, nagyon szeret versenyezni, és amikor kiáll a szőnyegre, automatikusan mennek a jól begyakorolt mozdulatok.

Ajelet Zusszman elmondta, igazán szeret Asrammal dolgozni, mert hallgat a tanácsaira, és odafigyel arra, amit mond.

„A fiataloknak azt tudom tanácsolni, dolgozzanak keményen, figyeljenek az edzőjükre, segítsék egymást, tanuljanak a kudarcokból, és akkor bármi lehetséges” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik