Birkózó-vb: nyolc magyar lép szőnyegre csütörtöktől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 17:24
null
Lévai Tamás (Fotó: Fotó: MBSZ/UWW)
Az Eb-3., U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna betegsége miatt nem indult, így magyar versenyző nélkül zajlottak az oslói világbajnokság szerdai küzdelmei. Csütörtöktől viszont már rajtolnak a kötöttfogásúak, köztük nyolc honfitársunk, akik a sorsolás alapján megkapták első riválisaikat.

A holnap érdekelt három magyar közül az idei Eb-3., világranglista-vezető Fritsch Róbert (72, Csepeli BC) a junior vb-5. finn Mikko Peltokangas, a junior Eb-győztes Lévai Tamás (77, BHSE) a horvát Antonio Kamenjasevic, a vb- és Eb-3. Szabó László (82, UTE) a dél-koreai Sin Bjung Csol ellen kezd.

A pénteken küzdőknél az U23-as Eb-5. Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd) az Eb-2., U23-as Európa-bajnok azeri Murad Mammadovval, az olimpiai 5., világkupa-2. Szőke Alex (97, ESMTK) a cseh–ukrán mérkőzés nyertesével csap össze.

A szombaton rajtolók sorsolása szerint az Eb-3., Európai Játékok-2. Torba Erik (63, BHSE) az Afrika-bajnoki 2. egyiptomi Musztafa Mohamed, az idei U23-as Eb-aranyérmes Váncza István (67, FTC) az egyéni vk-győztes, Eb-2. orosz Nazir Abdullajev, a junior vb- és Eb-győztes Takács István (87, BHSE) a kazah–ukrán selejtező továbbjutója ellen csatázik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik