Tokió 2020: Simone Biles nem zárja ki a párizsi részvételt

Vágólapra másolva!
2021.04.08. 11:16
null
Nem lehetetlen, hogy még Párizsban is gyűjthet néhány érmet… (Fotó: AFP)
Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után a párizsi játékokon is elindul – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A 24 éves versenyző szerdán egy videokonferencián azt mondta, jelenleg minden erejével a tokiói felkészülésre koncentrál, de nem zárja ki a folytatás lehetőségét.

„Az olimpia után amerikai turnéra indulunk, hogy azután mi fog történni, még nem tudom. Francia edzőim, az egyaránt Párizsból származó Cécile és Laurent Landi azonban érzelmileg zsarolnak, hogy szerspecialistaként folytassam utána is” – jelentette ki Biles, aki 2019-ben azt mondta, Tokió után visszavonul.

Az amerikai szupersztár 2019-ben a világbajnokságok történetének legsikeresebb tornásza lett: 25 érme és 19 aranya egyaránt rekord. Rio de Janeiróban négy aranyat és egy bronzot nyert, Tokióban pedig várhatóan mind a hat éremért harcban lesz: amennyiben az összes számban – csapatverseny, egyéni összetett, felemáskorlát, gerenda, ugrás és talaj – nyerni tud, akkor megdönti a szovjet Larissza Latinyina kilenc aranyérmes olimpiai rekordját.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik