Vívó-vk: hét magyar kardozó jutott a 64-es táblára a nők között Budapesten

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 15:35
null
Pohl-Mikulik Júlia is főtáblára jutott (Fotó: MTI)
Öt magyar kardozó vívta meg sikerrel a női selejtezőket a budapesti kvalifikációs kard-világkupaversenyen, így szombaton hét hazai vívónak szurkolhatunk.

 

Két kiemeltünk, Márton Anna (BVSC-Zugló) és Pusztai Liza (BVSC-Zugló) pénteken pihenhetett, hiszen a világranglistás helyezésük alapján csak szombaton, a 64-es táblán kell kardot fogniuk – hozzájuk a pénteki selejtezőből tovább öt magyar csatlakozott.

A csoportmérkőzések után két egyenes kieséses, vagyis tizenöt tusig tartó asszó várt a kardozókra, ezt a dupla akadályt öt magyar, Battai Sugár Katinka (Interfencing DSC), Szűcs Luca (BVSC-Zugló), Keszei Kira (BHSE), Pohl-Mikulik Júlia (BHSE) és Katona Renáta (Vasas SC) vette sikerrel.

Sajnos az már biztos, hogy szombaton a 64-es tábla első körében egy magyartól búcsúzunk, hiszen a juniorkorú Battai Sugár, aki egyébként vasárnap pástra lép majd a magyar együttes tagjaként is a rendkívül fontos, kvótáért folyó csapatversenyek során, éppen válogatott társa, Márton Anna ellen köthet be...

Egy éve nem versenyeztünk, nagyon örülök, hogy sikerült feljutnom a hatvannégyes táblára –nyilatkozta Katona Renáta.– Menet közben jött az ihlet, ezt nem veszíthetem el.”

Életem első felnőtt világkupaversenye ez a budapesti– mondta el a juniorkorú Keszei Kira.Azt sem tudtam, milyen egy ilyen verseny, azt sem, túljutok-e a csoportmérkőzéseken, csak a legnagyobb neveket ismerem a mezőnyből – talán éppen ezért ment ilyen jól a vívás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik