Sportmédia: fiatal magyar sportfotós képe a legjobbak között az AIPS pályázatán

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 19:11
null
„Európa-bajnokok” – a végső győzelemért versenyben lévő kép (Fotó: Szilágyi Anna)
Hatalmas nemzetközi sikert aratott egy magyar sportfotós! Szilágyi Anna a fiatal sportújságírók (30 év alattiak) kategóriájában a tavalyi budapesti vízilabda Eb-n készült „Európa-bajnokok” című fotójával a legjobb három közé került a világon az AIPS Sport Media Award listáján – olvasható a Magyar Sportújságírók Szövetsége Facebook-bejegyzésében.

You can read the story in English here!

Az ünnepélyes – virtuális – díjátadó hétfő este lesz Vigevanóban, az északolasz kisváros reneszánsz kastélyának híres lovardájában, a jelölteket távolról kapcsolják majd be az élő adásba. A közvetítést az AIPS YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is lehet majd követni. A fiatal magyar fotóriporterhölgy, Szilágyi Anna – akinek a képe a fradi.hu-n jelent meg – egy nagy kínai képügynökség és a Guardian munkatársával, egy kínai és egy portugál kolléga fotográfiáival versenyez.

Szilágyi Annának, aki tavaly elnyerte az MSÚSZ Nívódíját, Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője telefonon gratulált a fantasztikus sikerhez, amelyre, mint mondta, a teljes magyar sportcsalád büszke lehet. Hozzátette, nagyon meglepődött a pályázata sikerén, legfeljebb a szűkített listára való fölkerülését érezte reálisnak, s már azt a rangsort nézve is hihetetlen volt látnia a nevét a Getty Images fotósainak és más neves külföldi kollégának a neve mellett.

„Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottam, annak pedig különösen is, hogy Magyarországnak ilyen sportolói, ilyen vízilabdacsapata van, amelynek sikereiről ilyen képeket lehet készíteni" – mondta Szilágyi Anna, aki a Fotósarok képügynökség kötelékében főleg a FradiMédiának dolgozik.

Az összesen 11 kategóriába benevezett 1781 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú, öt kontinensről tapasztalt sportújságírókat felsorakoztató végrehajtó bizottsága végezte, ennek a grémiumnak dr. Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök személyében magyar tagja is van, a legjobb tíz és a legjobb három, majd a győztes kiválasztása pedig egy tíztagú, nagyon rangos nemzetközi zsűri feladata, a testületben a világ legnagyobb médiacégei, hír- és képügynökségei képviseltetik magukat.

Az AIPS-Médiadíjak harmadik átadásán a világjárvány miatt nem lehetnek ott a nemzeti sportújságíró-szövetségek képviselői, ahogy korábban, az első alkalommal Lausanne-ban és tavaly Budapesten több száz jelenlévővel és világhírű sportolók, sportvezetők részvételével zajlott a ceremónia.

FIATAL FOTÓRIPORTEREK-DÍJ
AZ ELSŐ HÁROM HELYEZETT

Csenbin Csong (kínai) – Symmetrical Moment („Szimmetrikus pillanat”) – ImageChina
SZILÁGYI ANNA – European Champions („Európa-bajnokok" ) – Fradi.hu
Filipe Amorim (portugál) – It's all about determination („Minden az eltökéltségen múlik”) – The Guardian

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik