Diáksport: pótolnák az olimpiát – online kihívás klasszisokkal

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 15:55
Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ). A nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, köztük a Diákolimpiát igyekszik pótolni.

A játék a Diákolimpia® versenyrendszeréhez igazodik, vagyis 3-3 körzeti, megyei és országos gyakorlófeladatot, illetve minden szinthez kapcsolódóan egy-egy összetettebb feladatot tartalmazó döntőt kell teljesíteniük a diákoknak, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára (www.gametime.diakolimpia.hu). A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok pontokat gyűjthetnek, amelyeket sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatnak be.

Az EMMI sportért felelős államtitkársága támogatásában megvalósuló programhoz az érintett sportági szakszövetségek mellett a sportágak legismertebb hazai képviselői csatlakoztak. A futballgyakorlatokat Dzsudzsák Balázs, a kézilabda-kihívásokat Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Ligetvári Patrik, a kosárlabdachallenge-eket Hanga Ádám és Studer Ágnes, az atlétikafeladatokat Baji Balázs és az MDSZ elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor mutatja be, míg a multisportkihívások közzétételére ezúttal is Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos vállalkozott.

A részletes program a részvételi szabályzattal együtt a gametime.diakolimpia.hu oldalon olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik