MTK: Deutsch Tamás szerint jelesre vizsgázott a klub 2020-ban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.02. 21:06
null
Deutsch Tamás több ok miatt is büszkén tekint vissza 2020-ra (Fotó: Tumbász Hédi)
A nehéz 2020-as évről, a sportesemények szempontjából csonka esztendő sikereiről, a klub elkészült és előkészületben lévő beruházásairól, a futballklub biztató folyamatairól és a tokiói olimpiáról is beszélt Deutsch Tamás, az egyesület elnöke az MTK honlapjának adott újévi nagyinterjújában.

„A koronavírus okozta járványhelyzet az egyesületünkben is olyan új helyzetet teremtett, amelyhez gondolati bátorságra is szükség volt, hiszen gyakorlatilag néhány nap alatt kellett és sikerült is átállnunk az egyesület működésének és az edzések megszervezésének, lebonyolításának online rendszerére. Azt gondolom, jelesre vizsgáztunk: bátor szervezési és szakmai elképzeléseket valósítottunk meg” – idézte az MTK honlapja Deutsch Tamás klubelnököt, aki kiemelte, hogy a nehéz helyzetben a klub jelszavában is elhangzó bátorság, buzgalom és barátság révén sikerült folytatni a munkát és tartani a lelket a sportolókban és családjaikban.

Az egyesület sportolóinak 2020-as sikerei közül kiemeli Babos Tímea párosban aratott Grand Slam-győzelmeit, a karatés Baranyi Zsófiát, aki Budapesten nyert U21-es Eb-t, az olimpiai kvótát szerző Szatmári András vívót, valamint a klub további, világversenyeken érmet szerző sportolóit: Kiss Zsófiát, Gőz Rolandot, Somody Somát, Szmirnov Annát, Böczögő Dorinát, Kocsis Evelint és Pigniczki Fannit.

Az MTK-nál Babos Tímea lett az év sportolója, Kocsis Evelin az utánpótláskorú sportolója, Deutsch-Lazsányi Erika pedig az év edzője.

Deutsch Tamás a labdarúgásról is beszélt.

„A 2020-as esztendő az MTK háza táján fontos és sikeres év volt a labdarúgásban is. Úgy látom, hogy hosszú évek óta várt mély és pozitív változás következett be fogalmazott Deutsch Tamás. – A Várszegi-Garami-sikerkorszak a kilencvenes évek elején kezdődött, és egészen a kétezres évek első évtizedének végéig tartott, bajnoki címekkel, kupagyőzelemmel, Szuperkupa-győzelemmel és jó néhány nemzetközi kupaindulást érő helyezéssel. Amikor az ilyen sikerkorszakok lezárulnak, akkor nagyon ritkán indul el azonnal újabb nagy korszak. Átmeneti időszak kezdődik, vékonyabb és gyengébb eredmények születnek, sőt, bizony komoly kudarcok is jöhetnek. Most határozottan azt érzem, hogy ezeknek az átmeneti éveknek a végére értünk, és kezdetét vette egy olyan új időszak, amiből megint nagy korszak is lehet.”

Kiemelte, nem a bajnoki harmadik helyezés miatt izgatott, hanem a háttérben zajló munkát látva.

„Végre olyasmit láthatunk, amiből jó és eredményes foci is lehet. Nagyon hosszú út elején tartanak még Michael Boris tanítványai, de legalább már ráléptek erre az útra” – mondta, és büszkén említette a női csapatot is.

A klub létesítményei közül kiemelte a nemrég átadott Szőcs Bertalan Vívótermet, és nagy várakozással beszélt a Kerepesi úti MTK Sportpark és a Józsefvárosi pályaudvar területére tervezett Sándor Károly Labdarúgó Akadémia építésének indításáról is.

„Ez a két beruházás nem csupán belátható, hanem beláthatatlan időtávra is megalapozza és versenyképessé teszi, hogy klubunk a sikeres múltjának és eredményes jelenének megfelelő súllyal tudjon részt venni a jövőben is a magyar sportéletben. Az akadémia 2022-ben, a sportpark 2023-ban készülhet el” – fogalmazott Deutsch Tamás.

Tokióról elmondta, bízik benne, hogy több MTK-s sportoló vehet részt a japán rendezvényen, mint Londonban vagy Rióban.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik