Csupasport: Parti András felajánlotta vérplazmáját

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 19:09
Márciusban betegeskedett, de a koronavírustesztje negatív, így a hegyi kerékpáros továbbra is a tokiói játékokra készül, s elhessegeti a gondolatot, hogy akár 2022-re is tolódhat az olimpia.
– Átesett a betegségen?

– Noha volt olyan orgánum, amely betegként írt rólam, ez csak egy lehetőség, mert a tesztem negatív lett. Március közepén Törökországban versenyeztem, aztán egy-két napig beteg voltam. Már itthon és külföldön is beindult a járvány, és hazaérve nekem is bedurrant a torkom, köhögtem, majd' megőrültem, annyira fájt. Utána hívtam a körzeti orvost és a koronavírus információs vonalat is. Egy héttel később sikerült tesztet csináltatni, nyálkahártyából vettek mintát, negatív lett, ráadásul amikor elvégezték, addigra jól is voltam.

– Akkor nem is volt koronavírusos?
– A teszt szerint nem, de elképzelhetőnek tartom, hogy mégis, mindenesetre a plazmaadással vélhetően kiderül, hiszen vért is vizsgálnak. Egyébként amikor rosszul éreztem magam, egyszer volt harmincnyolc Celsius-fokos hőemelkedésem, és folyt az orrom, illetve utána majdnem egy hónapig gyengébbnek éreztem magam. Kezdetben az edzés negyedénél azt mondtam, nem bírom végigcsinálni, aztán fokozatosan jobban lettem. A tesztem negatív eredményt hozott, ám két hétre karantenizáltam magam, csak otthon edzettem, görgőztem.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik