EJ: orosz arany rg-ben, Pigniczki Fanni a tizenkettedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.22. 17:59
null
A favorit Dina Averina az Európai Játékok aranyérmét is hozzátette medáliakollekciójához (Fotó: AFP)
Pigniczki Fanni a 12. helyen zárta a ritmikus gimnasztikázók egyéni összetett versenyét a minszki Európai Játékokon. Az aranyérmet az orosz Dina Averina szerezte meg az izraeli Linoj Asram és a fehérorosz Kacjarina Halkina előtt.

 

Pigniczki Fanni a 12. helyen zárt (Fotó: UEG, archív)
Pigniczki Fanni a 12. helyen zárt (Fotó: UEG, archív)

Az EJ-szereplés jogát tavalyi remek Eb-eredményével kivívó Pigniczki Fanni szalaggal kezdte a versenyt, nem túl jól (15.050), majd sokkal jobban folytatta és nagyon szép karikagyakorlatot mutatott be 19.150 pontért.

Labdáját az utolsó elkapásnál elvesztette, a szer a vonalon kívülre „szökött”, így pótszerrel kellett befejeznie gyakorlatát (17.050); végül buzogánnyal zárta szereplését (ebben a gyakorlatban is volt rontás) és 14.600 pontot kapott. Összpontszáma 65.850, ami a 12. helyre rangsorolta.

Az aranyéremért egészen látványos küzdelmet folytatott a nyolcszoros világbajnok orosz Dina Averina és az egyik fő trónkövetelő, Linoj Asram. Az izraeliaz utolsó rotáció előtt 2.3 pontos előnyben volt, ám ő szalaggal következett (ezzel a szerrel képtelenség a másik háromhoz hasonlóan magas pontszámot elérni), Averina pedig kedvenc szerével, buzogánnyal.

Dina Averina, ha kisebb rontással is, de megcsinálta buzogánygyakorlatát, Asram pedig dobott egy szürreálisan rosszat, szalagja egészen magas ívben kirepült a vonalon kívülre. Aztán tetézte még egy rontással, biztos, ami biztos... Így aztán orosz arany, izraeli ezüst, fehérorosz bronz a vége – papírforma, ám annál sokkal izgalmasabb versenyen.

EURÓPAI JÁTÉKOK
RITMIKUS GIMNASZTIKA
Egyéni összetett. 1. Dina Averina (Oroszország)
87.750, 2. Linoj Asram (Izrael) 84.700, 3. Kacjarina Halkina (Fehéroroszország) 79.300, ...12. Pigniczki Fanni (Magyarország) 65.850

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja:Lakner Gábor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik