Sakkcsapat Eb: nyertek a nők, döntetlent játszottak a férfiak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.01. 19:20
A hetedik helyen kiemelt magyar férfiválogatott négy döntetlennel 2:2-t játszott a hatodikként rangsorolt örmény négyessel a sakkozók Krétán zajló 21. csapat Európa-bajnokságának szerdai, 5. fordulójában.

Balogh Csaba szövetségi kapitány veretlen és a játéknap előtt éllovas együttesében ezúttal Lékó Péter, Erdős Viktor, Rapport Richárd és Berkes Ferenc is remizett, ezzel a csapat három győzelem mellett másodszor ért el döntetlent.

Az Eb honlapja szerint a női válogatott ezúttal javítani tudott, ugyanis 3.5:0.5-re felülmúlta Litvánia legjobbjait. Hoang Thanh Trang világossal, míg Lázárné Vajda Szidónia és Gara Anita sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot Papp Petra remije mellett. A női csapat két sikerrel rajtolt, aztán kétszer kikapott.

A magyarok a mostani sikerrel hét pozíciót javítva a kilencedik helyre jöttek fel, pénteken pedig az örmények ellen ülnek asztalhoz. Az oroszok továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetnek.

A négytáblás, kilencfordulós svájci rendszerű kontinensviadalon csütörtökön szabadnap lesz. Mindkét nemnél az oroszok a címvédők.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik