Torna: Berki ezüstérmes, Kállai ötödik lett Bakiban

Vágólapra másolva!
2017.03.19. 14:07
Jól szerepeltek a magyar tornászok az azerbajdzsáni világkupán, ahol a lólengés döntőjében Berki Krisztián ezüstérmes lett, Kállai Zoltán az ötödik helyet szerezte meg.

A sportági szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a 6.2-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be. Produkciójára 15.266 pontot kapott, amely magasabb, mint a selejtezőben elért pontszáma, de a kínai Veng Hao egy szépen kivitelezett gyakorlattal megszerezte az aranyérmet. A GP-győztes Kállai Zoltán 6.1-es kiinduló pontú gyakorlatát a bírók 14.566 ponttal értékelték, ez az ötödik helyhez volt elég.

„Nagyon örülök, hiszen ez volt a hetedik versenyem, és eddig mindig jó gyakorlatot tudtam bemutatni, amikor megszólítottak – értékelte teljesítményét Berki Krisztián. – Ezen a versenyen is az volt a fontos, hogy a 6.2-es gyakit jól megcsináljam. A kiinduló pontszámot még erősítenünk kell, de már erre is vannak tervek.”

„Jól sikerült a gyakorlatom, jobban mint a selejtezőben, meg vagyok vele elégedve – mondta Kállai Zoltán. – Igaz, a kapott pontszámot egy kicsit keveslem, de ez van. Erős mezőny volt, jó gyakorlatokkal.”

A két válogatott tornász március 20-án, hétfőn utazik tovább Dohába a világkupa következő állomására, csatlakozva a tornászhölgyekhez, az olimpikon Kovács Zsófiához és Al-Salty Dáliához.

A dohai világkupa ugyancsak nagy jelentőséggel bír, ugyanis azok közé a kiemelt vk-k közé tartozik, amelyen a későbbiekben majd pontot lehet szerezni a tokiói olimpiai kvalifikációhoz. A lólengés selejtezőjére március 22-én, szerdán kerül sor, a finálét pedig március 24-én, pénteken rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik