Torna: gyerekpornó miatt tartóztatták le a volt amerikai csapatorvost

Vágólapra másolva!
2016.12.18. 15:49
Letartóztatták az amerikai tornászválogatott és a Michigan State University volt sportorvosát, Larry Nassart. Az 53 éves Nassar ellen Michigan állam ügyésze, Bill Schuette már korábban vádat emelt szexuális zaklatás miatt, melynek áldozata legalább egy esetben 13 éven aluli kiskorú volt.

Nassart szeptemberben két tornásznő – köztük egy olimpikon versenyző – jelentette fel szexuális zaklatás miatt. Ezt követően sportolók sorától 36 újabb feljelentés érkezett, novemberben pedig egy kiskorúval szemben elkövetett szexuális zaklatással is megvádolták. Nassar nem vallotta bűnösnek magát. novemberben pedig egy kiskorúval szemben elkövetett szexuális zaklatással is megvádolták. Nassar nem vallotta bűnösnek magát.

A nyomozás során az ügyészség bizonyítékot talált arra, hogy 2003 és 2016 között Nassar ezrével birtokolt gyermekpornót ábrázoló képeket. A volt csapatorvost a michigani Holtban tartóztatták le, őrizetben marad.

Az Indianapolis Star és a USA Today közös tényfeltáró anyaga szerint az elmúlt 20 évben legalább 368 szexuális bűncselekmény történt az amerikai tornaéletben. A USA Gymnastics nyilvános tiltólistáján 24 olyan szakember neve szerepel, aki szexuális bűncselekmény elkövetése miatt soha többé nem dolgozhat az amerikai szövetség égisze alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik