Rg: visszavonul a magyar rekorder Vass Dóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 17:40
null
3 vb-döntő, 38 felnőtt egyéni magyar arany, egy évtized az rg-elitben: Vass Dóra 2016-ban búcsúzik (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
A riói előolimpiai kvalifikációs verseny után bejelentette visszavonulását Vass Dóra. A 38-szoros felnőtt egyéni magyar bajnok ritmikus gimnasztikázó 22. lett az ötkarikás tesztversenyen (a kvótaszerzéshez az első kilencbe kellett volna kerülni), így nem jutott ki a nyári olimpiára.

Az elmúlt évtized meghatározó magyar rg-se hazai rekordbajnokként vonul vissza, utolsó versenye Torontóban lesz.

„Sajnos sportolói álmom nem vált valóra, nem tudtam kijutni az olimpiára. Ez fáj, és valószínűleg fájni is fog még hosszú ideig. London előtt hasonlót éltem át, de most ez egy kicsit más... Ugyanakkor, ha megkérdezem magam, megbántam-e, hogy megpróbáltam még egyszer, a válaszom egyértelmű nem! A legutóbbi négy évem nem volt könnyű, tele volt megpróbáltatással” – kezdte Vass Dóra „búcsúüzenetét” Facebook-oldalán.

„A riói versenyen karikával kezdtem, nem volt tökéletes a gyakorlatom, de tisztában voltam vele, hogy ez a viadal a túlélésről szó. Mindenki elkövethet hibát, a végén az számít, ki követi el a legkevesebbet. A labdagyakorlatom rendben volt, de a pontszám elmaradt a várakozástól, így az edzőm megpróbálta megfellebbezni – nem jártunk sikerrel a videózás után. Tudtuk, hogy a következő gyakorlatban többre van szükségünk (...) Lehetséges, hogy a valaha volt legjobb buzogánygyakorlatomat mutattam be ezt követően, de a pontszám itt is elmaradt a várttól. Kockáztattunk és óvtunk, most viszont választ is kaptunk: négy tizedes levonást. Döbbenten álltam az eset előtt. A negyedik gyakorlat előtt már tudtam, hogy oda a kvalifikáció, de megpróbáltunk a végsőkig küzdeni. Mindezek ellenére nem állíthatom, hogy pozitív élmények nélkül térek haza – a brazil közönség mellém állt, sőt, volt, aki nemtetszésének adott hangot a pontszám láttán. Sportolói pályafutásom következő – és utolsó – állomása a torontói Koop-kupa lesz. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített és támogatott az elmúlt 17 évben. A családomnak, az edzőimnek, a pszichológusaimnak, az orvosaimnak és mindenkinek, aki mellettem állt” – írta a tesztversenyről az angol nyelvű üzenetben.

Vass Dóra 2007-től volt a felnőtt mezőny tagja, hat világbajnokságon vett részt, három összetett vb-döntőbe került be, legjobb helyezését (20.) 2011-ben, Montpellier-ben érte el – ötkarikás álmáról viszont háromszor is lemaradt. Harmincnyolc felnőtt egyéni magyar bajnoki címmel büszkélkedhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik