Sportlövészet: visszatér az olimpiai bajnok Igaly Diána, megküzd Londonért

Vágólapra másolva!
2011.02.10. 14:31
null
Igaly Diána olimpiai kvótát „lőhet” Belgrádban (Fotó: Veljanovic Anna, archív)
Visszatér és megkísérli kivívni a londoni olimpiai kvalifikációt Igaly Diána, a 2004-es athéni olimpián skeetben ötkarikás aranyérmet (négy évvel korábban, Sydneyben pedig bronzot) szerző magyar klasszis.

Igaly Diána a visszatérésről meghozott döntését személyesen közölte a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárával, Molnár Zoltánnal – tudatta a mob.hu.

„Diána visszatérésének rendkívüli módon örülünk – mondta a főtitkár a MOB hivatalos honlapjának. – Megvallom őszintén, régóta vártuk ezt a bejelentést, hiszen a bajnoknő színes, kedves egyénisége révén valamennyiünknek nagyon hiányzott. Minden lehetséges segítséget megadunk számára ahhoz, hogy első lépésként megszerezze a londoni részvétel jogát, és sikeresen szerepeljen az olimpián.”

A bajnoknő óvatosan nyilatkozott a MOB-nak.

„A jövő héten találkozom Krzyzewsky Miklóssal, a szövetség elnökével, s tulajdonképpen az után válik majd véglegessé visszatérésem.”

„Két év hosszú idő. Mindenekelőtt a versenyek légkörét, izgalmait kell újra megszoknom.
Az idény első két kvalifikációs versenyéről lemaradok ugyan, de azt követően májustól szeretnék minél több viadalon indulni, bízom benne, hogy sikerül biztosítanom londoni részvételemet, és ötödik alkalommal is részt vehetek olimpiai játékokon. Nagyon remélem, hogy nem okozok csalódást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik