Birkózás: két magyar siker Romániában, egy Lengyelországban

Vágólapra másolva!
2010.08.08. 18:58
Címkék
A közelgő moszkvai világbajnokságra való felkészülés jegyében két jelentős nemzetközi versenyen indultak legjobb birkózóink a hét végén. A romániai Pitesti-ben kötöttfogásban dr. Kun Renátó és az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán, míg a lengyelországi Spalában, szabadfogásban Hatos Gábor győzött.

A romániai Ion Corneanu-emlékversenyen, kötöttfogásban a 74 kg-ban dr. Kun Renátó és az ezúttal egy súlycsoporttal feljebb induló Európa-bajnok Lőrincz Tamás vívta a döntőt, és hajszálnyi különbséggel nyert a ferencvárosi. Egy másik Fradi-szereplő, Fodor Zoltán a vébé előtt önbizalomerősítő győzelmet aratott a 84 kg-ban, és mögötte, a harmadik helyen végzett a klubtárs, Bácsi Péter, aki ezúttal szintén eggyel az Eb-győztes súlycsoportja felett indult. Második lett az 55 kg-os Módos Péter, a 66 kg-os Korpási Bálint, valamint a 96 kg-ban Kiss Balázst helyettesítő Németh Iván.

A spalai szabadfogású viadalon Hatos Gábor két ukrán és egy iráni vetélytárs legyőzése után az amerikai Trent Paulson ellen nyert a 74 kg döntőjében; az ellenfél nemrég nyert ezüstöt a Golden Grand Prix-sorozat bakui fináléjában. A 120 kg-os Ligeti Dániel harmadik lett a lengyel versenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik