Úszás: Hosszú Katinkának centik hiányoztak az elsőséghez

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.21. 10:54
Alig néhány centi hiányzott az Egyesült Államokban tanuló Hosszú Katinkának ahhoz, hogy NCAA-győztesnek, vagyis amerikai főiskolai bajnoknak mondhassa magát: a bajaiak világbajnok úszója 200 yard pillangón szorult csupán egyetlen tizedmásodperccel Elanie Breeden mögé West Lafayette-ben.

Az uszovilag.hu internetes sportági szaklap vasárnapi beszámolója szerint Breeden három hossz után már egy másodperccel vezetett Hosszú előtt, aki ekkor kezdett el hajrázni, s kis híján be is érte az amerikait. Végül „orrhosszal" riválisa érintette előbb a falat.

Az 1:52.52 perces eredmény így is egyéni csúcs Hosszútól, aki a múlt évben 1:53.45 perccel a harmadik helyen ért célba ugyanezen a távon.

A tavaly Rómában 50-es normál medencében 400 méter vegyesen vb-aranyérmes, 200 m pillangón és 200 m vegyesen pedig harmadik helyezett Hosszú Katinka 500 yard gyorson is rajthoz állt West Lafayette-ben, ahol a B-döntőt megnyerve kilencedik lett. A verseny másik magyar résztvevője, Hajnal Erika 400 m vegyesen nyolcadikként zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik