Az Amerikában tanuló Hosszú Katinka nem indul a rövid pályás Eb-n

Vágólapra másolva!
2008.10.29. 11:55
Hosszú Katinka egyetemi tanulmányai miatt Amerikában folytatja az úszást, miközben a magyar válogatott (beleértve a kézsérüléséből még nem teljesen felgyógyuló Szepesi Nikolettet) a rövid pályás Európa-bajnokságra készül.
Hosszú Katinka nem úszik a rövid pályás Európa-bajnokságon
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Hosszú Katinka nem úszik a rövid pályás Európa-bajnokságon
Hosszú Katinka nem úszik a rövid pályás Európa-bajnokságon
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Hosszú Katinka nem úszik a rövid pályás Európa-bajnokságon

A rijekai rövid pályás Európa bajnokságra utazó magyar csapatból egy úszó biztosan hiányzik majd, hiszen a pekingi olimpia után a bajaiak Európa-bajnoki ezüstérmese, Hosszú Katinka Amerikában, a Los Angeles-i Dél-Kalifornia Egyetemen kezdte meg tanulmányait.

„Katinka júniusban érettségizett, és amikor a továbbtanulás szóba került, ő már közölte, hogy Amerikában kezdené meg egyetemi éveit” – mondta el Pass Ferenc, Hosszú edzője.

„Ugyanarra az egyetemre jár, amelyre Kerékjártó Tamás. Az első évben főként angolt tanul, aztán később eldöntheti, melyik területre szakosodik. Természetesen az úszást sem hanyagolja el, hiszen az egyetemi csapat színeiben versenyez. A hétvégén is részt vettek egy texasi viadalon, amelyen Katinka több számot is megnyert. A decemberi rövid pályás Európa-bajnokság idején egyetemi kötelezettségeinek tesz eleget, hiszen vizsgaidőszak lesz, így aztán nem indul Rijekában” – fogalmazott a szakember.

Várhatóan ott lesz viszont a rövid pályás Eb-n Szepesi Nikolett, noha a jobb kézfejében még mindig nem forrt össze a csont. A Kőbánya SC versenyzője még áprilisban törte el a kezét, ám az akkor végrehajtott műtét nem volt sikeres, így Szepesi az olimpia után újból kés alá feküdt.

„Niki elkezdte a munkát, de sajnos a csont még mindig nem forrt össze a kezében – mondta a Nemzeti Sportnak Turi György. – A felkészülésben ez egyáltalán nem akadályozza őt, nincsenek fájdalmai, és lelkileg is minden rendben van vele, így teljes értékű munkát végez.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik