Hatodik kupagyőzelmének örülhetettek a Vasas ellen remeklő nyíregyháziak

Vágólapra másolva!
2007.04.20. 20:21
A színvonalas gödöllői finálé jelentős részében kiválóan röplabdázott az NRK, teljesen megérdemelten nyert ismét aranyérmet. Egészen elképesztő különbség mutatkozott a gödöllői lányok csütörtöki és pénteki teljesítménye között. A Vasas elleni vesztes (0:3) elődöntőben nyitásban és szervafogadásban egymást múlták alul a játékosok, a BSE elleni bronzmeccsen viszont mindannyian remekeltek, és esélyt sem adtak az egymást követő negyedik tétmeccsét is simán elbukó fővárosi együttesnek (3:0).
A győztes nyíregyháza együttes
Farkas József
A győztes nyíregyháza együttes
A győztes nyíregyháza együttes
Farkas József
A győztes nyíregyháza együttes

Különdíjak

A legjobb feladó:
Natalija Akimova (Nyíregyháza)
A legjobb ütő:
Erdősné Balogh Erika (Nyíregyháza)
A legjobb liberó:
Vatai Gabriella (Vasas)
Sokkal motiváltabb volt a csapatmunkából jelesre vizsgázó házigazda, a Városmajorban viszont nagy baj van, az utóbbi hetek eredményei legalábbis erre engednek következtetni.

A döntőt remekül kezdte a Nyíregyháza a címvédő Vasas ellen, de a játszma közepén szorgos mezőnymunkájuknak köszöntően felzárkóztak az óbudaiak.

Ekkor sebességet váltott, a folytatásban jobban koncentrált az NRK, és megint elhúzott. Igen ám, de a hajrára megint felküzdötte magát a Vasas, végül a Nyíregyháza csak minimális különbséggel, két ponttal nyerte meg a nyitófelvonást (27:25, 1:0).

Mezőffy Zsolt játékvezető hibái határozták meg a második játszmát, ezen kívül persze számos hosszú, izgalmas labdamenet is akadt. A hajrá megint kiélezett küzdelmet hozott, Natalija Akmiova, Erdősné Balogh Erika és Katona Brigitta vezérletével növelte előnyét az NRK (25:22, 2:0).

A vesztes angyalföldi gárda
Farkas József
A vesztes angyalföldi gárda

A harmadik periódus a Nyíregyháza hamisítatlan örömjátékát hozta, ezúttal már senki és semmi nem befolyásolta a diadalmenetét.

Jelentős előnye birtokában ugyan a végjátékban némileg kiengedett az NRK, de végül teljesen megérdemelten nyert, és a látottak alapján a bajnoki cím legfőbb esélyesévé lépett elő.

Érdekesség, hogy a pénteki nap párosításai (Gödöllő–BSE és Nyíregyháza–Vasas) a CityLine NB I Liga szerdán kezdődő elődöntőiben megismétlődnek.
  • RODICS DÁNIEL

TEVA MAGYAR KUPA, NŐK, NÉGYES DÖNTŐ.

DÖNTŐ
BETONÚT-NRK-NYÍREGYHÁZA - VASAS OPUS-VIA ÓBUDA 3:0 (25, 22, 19)
Gödöllő, 700 néző. V: Mezőffy, Vári
NYÍREGYHÁZA: AKIMOVA 3, KATONA B. 14, Miklai, Misleydis Adlum 12, ERDŐSNÉ 9, Botos 11. Cs: Bodnár, Merkószki 4. Edző: Ludvig Zsolt
VASAS: Jáka Zs. 3, NAGYNÉ 9, DÉGI 14, Nyári 3, Tormási 1, Soós 9. Cs: Vatai (liberó), Battlay 5, Tóth Sz. Edző: Jókay Zoltán
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 8:2, 15:9, 20:19. 2. játszma: 8:6, 15:10, 20:18. 3. játszma: 8:6, 15:11, 20:12
MESTERMÉRLEG
Ludvig Zsolt: Nagyon örülök a hatodik kupagyőzelemnek, kemény és végig nyílt küzdelem volt.
Jókay Zoltán: Sajnos csak akkor tudtunk jól játszani, amikor hátrányban voltunk.
A 3. HELYÉRT
TEVA-GÖDÖLLŐI RC - BSE-FCSM 3:0 (17, 13,18)
Gödöllő, 300 néző. V: László É., Szabó P.
GÖDÖLLŐ: Gudmann 1, MESTER 14, SZÉLES 10, BAJÁRINÉ 10, SZÍVÓS 8, KOVÁCS T. 5. Cs: Kötél D. (liberó), Vargáné 1. Edző: Hollósy László
BSE: MELÉNDEZ-PÁL 1, KISS BERNADETT 10, Németh Zs. 1, Papizsanszkaja 6, Kovács I E. 4, Takács Zs. 7. Cs: Puskás (liberó), Lengyel V. 3. Edző: Kasziba István
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 8:6, 15:13, 20:14. 2. játszma: 8:3, 15:10, 20:11. 3. játszma: 8:5, 15:8, 20:13
MESTERMÉRLEG
Hollósy László: Ez a győzelem keserédes siker. Csak a második napra találtam rá a csapatomra.
Kasziba István: Az elmúlt huszonnégy óra körülményeiből – sérülések, egyebek… – egyenesen következett a vereségünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik