Formula–E: Mitch Evansé a pole a misanói első időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 12:02
Mitch Evans rajtolhat a pole pozícióból Misanóban (Fotó: AFP)
Mitch Evans rajtolhat a pole pozícióból a Formula–E olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A Jaguar új-zélandi versenyzője mögött Jean-Éric Vergne zárta az időmérőt, harmadikként Pascal Wehrlein vághat neki az idény hatodik versenyének.

Olaszországban folytatódik a Formula–E 2024-es idénye – a misanói versenypálya ad otthont a szezon hatodik és hetedik fordulójának. A pénteki szabadedzésen Jean-Éric Vergne nyitott az élen, a DS Penske versenyzőjét csapattársa, Stoffel Vandoorne követte, harmadikként Nick Cassidy zárta a tréninget.

Az időmérőt megelőző második edzésen sem volt gyorsabb versenyző Vergne-nél – a francia mögött ezúttal Jake Hughes és Sébastien Buemi végzett. Vergne át tudta menteni tempóját a kvalifikációra, ugyanis elsőként jutott tovább az A-csoportból. Rajta kívül Pascal Wehrlein, Oliver Rowland és Maximilian Günther biztosította be részvételét a folytatásban.

A B-csoportból Hughes, Mitch Evans, Sam Bird és Nico Müller jutott tovább a negyeddöntőbe. Ebben a szakaszban elsőként Wehrlein és Rowland csapott össze, közülük előbbi bizonyult gyorsabbnak. Ezután Evans és Bird párharca következett, ami az új-zélandi továbbjutását hozta. Hughes és Müller közül előbbi vehetett részt a folytatásban.

Az elődöntőben Vergne Wehrleint búcsúztatta, míg Hughes Evanstől kapott ki. A pole pozíció sorsáról döntő utolsó összecsapásban több kisebb hibája ellenére Evans köre jobban sikerül, mint Vergne-é, így a Jaguar új-zélandi pilótája vághat neki az első rajtkockából a szombati futamnak Misanóban.

Evans mellől Vergne, a második sorból Wehrlein és Hughes várhatja a piros lámpák kialvását az idény hatodik versenyén.

Folytatás 15 órakor a futammal!

FORMULA E
OLASZORSZÁG, 1. IDŐMÉRŐ
1. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 1:17.068
2. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) +0.160
3. Pascal Wehrlein (német, Porsche) +0.075
4. Jake Hughes (brit, McLaren) +0.357
5. Nico Müller (svájci, ABT Cupra) +0.216

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik