Rali ob: navigátort vált Turán Frigyes

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 11:34
Turán Frigyes (Fotó: Koncz György, archív)
Az idei szezonban már nem Farnadi Ágnes lesz a navigátora a rali országos bajnokságban legutóbb ezüstérmes Turán Frigyesnek, a mezőny egyik legnépszerűbb versenyzőjének.

Az 50 éves pilóta csapatának közleménye szerint az új navigátor kiválasztása még zajlik, de mint írták, hamarosan kiderül, ki diktálja majd az itinert az április közepén, Veszprémben sorra kerülő Európa-bajnoki (ERC) és ob-futammal induló szezonban Turánnak.

„Ágival 2017-ben versenyeztünk először együtt, majd 2022-ben újra egymás mellé sodort minket az élet. Eredményes két szezonon vagyunk túl, többször zártunk dobogós helyen az ob-futamokon, azonban a mostani idénytől külön utakon folytatjuk Ági egyéb elfoglaltságai miatt” – nyilatkozta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője, aki 2019-ben megnyerte az akkor még Nyíregyházán és környékén rendezett ERC-viadalt, s azóta is az egyetlen magyar győztese a hazai Eb-futamnak.

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyesnek a 2023-as volt a legeredményesebb éve Farnadi Ágnessel, akkor a hat ob-futamból hármon az első három között zártak és másodikként végeztek az abszolút pontversenyben.

„Mondhatjuk, hogy két év alatt szinte a családom lett ez a remek hangulatú, profi munkát végző csapat, így az elválás sem könnyű. A munkáim miatt azonban egyelőre bizonytalannak láttam az idei szezont, és kérdéses volt, hogy minden versenyen rajthoz tudok-e állni, ezért úgy tartottam korrektnek, ha ezt időben tudatom” – idézte a közlemény Farnadit, aki hozzátette, nem távolodik el teljesen a csapattól és figyelemmel követi az idény futamait.

A HUMDA országos ralibajnokság az idén a tervek szerint hat viadalból áll majd, Veszprém után Miskolc, majd Pécs, Székesfehérvár, Győr és a Zemplén következik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik