Felújított autóval a címvédés a célja a hegyi Eb-n Nagy Norbertnek

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 12:09
Fotó: Nagy Norbert/Facebook
Új dizájnt, új felniket és erősebb motort kapott Nagy Norbert hegyi Európa-bajnok autóversenyző BMW-je, amellyel a magyar pilóta célja, hogy a kontinentális sorozat 5-ös kategóriájában megvédje tavalyi bajnoki címét.

A 29 éves versenyző a Hungexpón zajló Autó, Motor és Tuning Show (AMTS) keretein belül tartott pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, az elmúlt években a versenyautója egyensúlya tökéletesnek bizonyult, motorerő tekintetében viszont rendre hátrányban voltak a riválisokkal szemben.

„Mostanra 21.5 lóerővel erősebb lett az autó, így már 292 lóerős, de a kategóriánkban van 360 lóerős autóval induló ellenfél is, úgyhogy a idén sem lesz könnyű dolgunk. Nagyon szeretném megvédeni az Európa-bajnoki címemet, de az majd csak az első hétvégén derül ki, hogy pontosan hol tartunk a többiekhez képest” – nyilatkozta Nagy Norbert, aki azt is elmondta, arra számít, hogy többen is BMW-vel indulnak a géposztályban a mostani szezonban.

„Tavaly a riválisok közül többen is megnézegették az autómat, ezért fel vagyunk készülve arra, hogy esetleg néhányan erre a márkára váltanak. Ettől eltekintve tavaly is a Hondák voltak a legnagyobb ellenfeleink, és úgy gondolom, hogy ez az idén is így lesz” – jelentette ki.

A versenyző arról is beszélt, hogy a hegyi Eb naptára az idei esztendőben is tíz versenyhétvégéből, köztük két új helyszínből áll.

„Meglátjuk, hogyan sikerül az idei szezon, aztán szeretnék magasabb kategóriába lépni, ahhoz azonban már turbómotoros versenyautóra és 450-500 lóerőre lesz szükség. Nehéz egyszerre erős és megbízható autót építeni, de a távlati cél ez lesz” – fogalmazott.

A hegyi Eb idei szezonja április 26-án, az osztrák Rechbergben kezdődik.

Nagy Norberttel és versenyautójával a hétvége során a Hungexpo A pavilonjában, a Speedzone standján találkozhatnak az érdeklődők.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik