TCR World Tour: Michelisz pole-t szerzett, és visszaállt a bajnokság élére

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 07:10
null
Michelisz pole-ba repítette a Hyundai-t Makaóban (Fotó: Twitter/)
Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour makaói versenyhétvégéjének időmérőjén, aminek révén visszaállt a bajnokság élére. A Hyundai magyar versenyzőjét a csapattárs, Mikel Azcona követte, majd Yann Ehrlacher, Néstor Girolami és Rob Huff egészítette ki a top 5-öt.

 

 

AMakaóban rendezett két szabadedzés alapján izgalmakra és szoros csatára volt kilátás a pénteki időmérőn. A legjobb formában a Hyundai kezdett, az első gyakorláson Mikel Azcona, míg a piros zászlóval kétszer is megszakított másodikon a bajnoki címre esélyes Michelisz Norbert zárt az élen.

Ami a fő riválisokat illeti, a magyar versenyzőt a hétvége kezdetén egyetlen ponttal megelőző Yann Ehrlacher és Rob Huff közül az előbbi kezdett magabiztosabban. A francia második és harmadik hellyel nyitotta a záró hétvégét, míg a brit 4. és 13. pozíciót ért el.

Az első szakasz is Hyundai-egyeduralmat hozott: Azcona 2:28.728-as körrel végzett az időlista élén, őt a csapattárs, Michelisz követte 45 ezredes lemaradással, majd a második edzésen autót törő Ma Csing-hua, Huff, Ehrlacher, Frédéric Vervisch, Néstor Girolami, Thed Björk, Santiago Urrutia, John Filipp, Ben Bargwanna, illetve Marco Butti zárta a továbbjutók sorát.

A Butti autótörése miatt piros zászlós szakasz is hozó második szakaszban sem hagyott alább a Hyundai-versenyzők tempója, igaz, ezúttal Michelisz bizonyult a leggyorsabbnak, aminek köszönhetően nemcsak a pole pozícióból várhatja a szombati első versenyt, de sikerült visszavennie a vezetést is a bajnoki tabellán.

Michelisz mellől tehát a 72 ezreddel alulmaradó márkatárs, Azcona rugaszkodhat el, míg a második sorban az összetettben immár hatpontos hátránnyal második Ehrlacher és Girolami foglalhat helyet.

Az ötödik a bajnokság harmadik helyére visszaszoruló Huff lett, míg az első tízest Ma, Vervisch, Filippi, Björk, valamint Urrutia tette teljessé.

Folytatás szombaton 5 óra 35 perckor az első versennyel.

A bajnokság állása a makaói kvalifikáció után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 398 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 392, 3. Rob Huff (brit, Audi) 388 pont, 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 311 pont, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 305.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik