TCR World Tour: Michelisz nyolcadik az ausztráliai időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.03. 09:00
null
Michelisz a nyolcadik helyen zárta a kvalifikációt Sydneyben (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
A hazai versenyző Ben Bargwanna szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour ausztráliai versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte a honfitárs, William Brown, illetve Mikel Azcona zárt, míg Michelisz Norbert a nyolcadik helyet foglalta el. 

 

 

Több mint két hónapos szünet után folytatódott a bajnokság, a mezőny Ausztrália felé vette az irányt, ahol a közép-európai idő szerint péntek hajnalban megrendezett első szabadedzéssel vette kezdetét a hétvége. A leggyorsabbnak Thed Björk bizonyult, mögötte Yann Ehrlacher és Santiago Urrutia következett, míg a bajnoki összetettet négy ponttal vezető Michelisz Norbert 1.7 másodperces lemaradással a tizenötödik helyen kezdett.

A második gyakorláson is a Cyan Racing svéd pilótája zárt az élen, a második Urrutia lett, majd Azcona tette teljessé az első hármas sorát, míg Michelisz újabb tizenötödik pozícióval hangolt az időmérőre. A Hyundai magyar versenyzőjének legközelebbi riválisa, Ehrlacher eközben az ötödik helyet foglalta el.

Az első szakasz esőben vette kezdetét, ami több kicsúszáshoz is vezetett, és jelentősen megkavarta az esélyeket. Az első próbálkozásokat követően Azcona vezette az időlistát, mögötte Will Brown és Ma Csing-hua érkezett, míg Michelisz az ötödik pozícióban nyitott.

Azconánál a folytatásban sem volt gyorsabb, mögötte változatlan sorrendben végzett Brown és Ma, majd Bailey Sweeny, Michelisz, Rob Huff, Zac Soutar, Josh Buchan, Jimmy Clairet és Ben Bargwanna tette teljessé az első tízes sorát, vagyis öt helyi versenyző is továbbjutott, míg az összetettben második Ehrlacher a tizenharmadik helyen búcsúzott.

A második szakasz már felszáradó pályán kezdődött, az első köröket követően Bargwanna vezetett, mögötte Huff és Brown zárt, míg Michelisz a hatodik helyet foglalta el. Noha Brown rövid ideig az élre ugrott, a pole pozíciót végül Bargwanna szerezte meg. Mellőle a honfitárs, Brown rugaszkodhat majd el, a második sorból Azcona és Sweeny vághat neki az első futamnak, majd Huff, Ma, Buchan, Michelisz, Clairet és Soutar egészítette ki a top 10-et.

Folytatás 10 óra 40 perckor az első versennyel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik