Motorsport: Kovács pontot szerzett a Le Mans-i 24 óráson

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 12:14
null
Fotó: Jacek Swiderek
A 13. helyen ért célba és ezzel nyolc világbajnoki pontot szerzett Kovács Bálint és csapata a hosszútávú gyorsaságimotoros-vb (EWC) idénynyitó viadalán, a Le Mans-i 24 órás futamon.

A H-Moto Team közleménye szerint a 21 éves magyar motoros két csapattársával és a Maco Racing Team Yamaha típusú gépével nagy küzdelemben teljesítette az egynapos versenyt, amely Kovács pályafutása során már a harmadik 24 órás futam volt.

„Ismét bebizonyosodott, hogy ez a verseny sosem adja könnyen magát, de nem hagytuk magunkat, és valahogy elszenvedtünk a célig” – összegzett az idén minden európai EWC-viadalon rajthoz álló magyar motoros, akinek társaival együtt rosszul sikerült az időmérő, így csak a 24. pozícióból vághattak neki a futamnak.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa, Kovács menedzsere szerint új kihívásoknak kellett megfelelniük az idei Le Mans-i futamon, legfőképp az extrém módon változó időjárási körülmények miatt.

„Életében először Bálint hozta célba a motort egy fantasztikus ünneplés közepette, és felemelő érzés volt látni, hogy ebben a közegben is hősöknek kijáró tisztelettel viszonyulnak a rajongók egy magyar versenyzőhöz” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Kováccsal „egy lépésre” kerültek egy gyári csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik