WTCR: Berthon nyert Michelisz előtt a dzsiddai első futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 18:28
null
Jól alakul a WTCR utolsó versenyhétvégéje Michelisz Norbert számára (Fotó: DPPI)
Rajt-cél győzelmet aratott Nathanaël Berthon a túraautó-világkupa (WTCR) utolsó versenyhévégéjének első futamán. A belga pilóta mögött Michelisz Norbert ért célba, harmadikként Tom Coronel látta meg a kockás zászlót. Tassi Attila és Nagy Dániel is nehéz futamon van túl, amelyet végül be sem tudtak fejezni.

 

Nathanaël Berthon indulhatott a pole pozícióból a WTCR történelmének utolsó előtti futamán. A belga pilóta mellől Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását, a második sorból a 2022-es bajnok, Mikel Azcona, illetve Tom Coronel vághatott neki az első versenynek Dzsiddában. Tassi Attila a 10., Nagy Dániel a 12. pozícióból rajtolhatott.

Michelisz jól kapta el a rajtot, ám Berthon végül meg tudta tartani a vezetést. Tassi autója a rajtrácson ragadt, s bár végül vissza tudott térni a bokszutcába – majd némi hátránnyal folytatni is tudta a futamot –, rögtön az első körben beküldték a biztonsági autót. Két körrel később folytatódhatott a verseny, az élmezőny közel maradt egymáshoz a következő körökben.

A rajt utáni helyezkedést leszámítva a nyolcadik körben láthattuk az első előzést – Nicky Catsburg ment el Viktor Davidovski mellett, s ezzel feljött a hetedik helyre. Nem sokkal fél táv előtt Michelisz egyre közelebb került az élen autózó Berthonhoz, s kissé elhúztak az őket üldözők elől.

A hátralévő néhány körben Michelisznek a támadás helyett a védekezésre kellett figyelnie, s bár Girolami kemény ellenfél volt, a magyar pilóta megtartotta a második helyet. A győzelem Berthoné lett, Girolami az utolsó métereken maga elé engedte Coronelt, aki ezzel felállhatott a dobogó legalsó fokára. Tassi és Nagy nem fejezte be az utolsó előtti futamot.

Folytatás 20 órakor a második és egyben utolsó versennyel!

WTCR
SZAÚD-ARÁBIA, ELSŐ VERSENY

1. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
3. Tom Coronel (holland, Audi)
4. Franco Girolami (argentin, Audi)
5. Gilles Magnus (belga, Audi)
...
Tassi Attila (magyar, Honda) kiesett
Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) kiesett

A világkupa élmezőnye 15 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 317 pont, 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 245, 3. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 240, 4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 206, 5. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 197 ... 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 83 ... 16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 52 ... 19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport) 12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik