WTCR: Nagy Dániel kihagyja az olaszországi versenyhétvégét

Vágólapra másolva!
2022.07.22. 13:04
null
A Vila Real-i balesete miatt Nagy Dánielnek ki kell hagynia a soron következő versenyhétvégét (Fotó: fiawtcr.com)
Csak egy autóval indul a Zengő Motorsport a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi fordulójában, miután Nagy Dániel Vila Realban összetört autóját nem sikerült helyrehozni.

 

Rosszul végződött az előző versenyhétvége Portugáliában Nagy Dániel számára, ugyanis a Zengő Motorsport versenyzője nagy balesetet szenvedett a második futamon. Az ütközésben eltört Nagy egyik ujja, és egyéb apróbb sérüléseket is szenvedett, ám reménykedett abban, hogy emiatt nem kell kihagynia a soron következő fordulót Olaszországban.


Mint azóta kiderült, a magyar pilóta egészségi állapota talán még lehetővé tette volna, hogy mindkét zengős Cupra ott legyen a rajtrácson Vallelungában, ám a Vila Realban súlyosan összetört autó helyreállításával biztosan nem készülnének el időben. Nagy ezért nem vesz részt a WTCR szombaton kezdődő versenyhétvégéjén, amelyen a Zengő Motorsport csak egy autóval indul – ezt természetesen továbbra is Rob Huff vezeti.

Nagy egyébként elárulta, hogy az új kasztnit – amely Spanyolországból érkezik – hamarosan megkapja a magyar istálló, így az augusztus elején esedékes franciaországi futamokon újra ott lehet a rajtrácson.

A WTCR vallelungai versenyhétvégéje szombaton 9 órakor veszi kezdetét az első szabadedzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik