WTCR: Michelisz a leggyorsabb az olaszországi időmérő előtt

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 12:58
null
Michelisz zárt az élen a második edzésen (Fotó: DPPI)
Michelisz Norbert készülhet a legjobb idővel a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjére. A magyar versenyző mögött Mikel Azcona és Nathanaël Berthon zárt a délutáni edzésen, míg az első ötös sorát Mehdi Bennani és Néstor Girolami egészítette ki. Tassi Attila két hetedik hellyel hangolhat a kvalifikációra.

 

 

Két szabad hétvége után folytatódott a túraautó-világkupa (WTCR) idei kiírása Olaszországban, ahol a mezőny már két szabadedzést teljesített. A 3.2 kilométer hosszú pályán Nathanaël Berthon kezdett a legjobban, a francia 1:15.284-es kört jegyzett a délelőtti gyakorláson, előnye 59 ezred volt az ugyancsak Audi-versenyző Gilles Magnus előtt, míg a harmadik Néstor Girolami lett.

 

Az első ötös sorát Mehdi Bennani, valamint Michelisz Norbert egészítette ki, míg a másik magyar pilóta, Tassi Attila a hetedik lett – kettejük közé Mikel Azcona ékelődött be a piros zászlót is hozó első tréningen.

A megszakítást Yvan Muller idézte elő, aki hét perccel a leintés előtt hibázott a 2-es kanyarnál, és a falat is eltalálta.

 

Az első tizenhárom pilótát kevesebb mint egy másodperc választotta el egymástól.

A második edzésen az első köröket követően Azcona 1:15.801-es körrel állt az élen, őt Michelisz követte 42 ezredes lemaradással, míg Tassi az ötödik pozícióban érkezett 144 ezredes hátránnyal. A spanyol később 1:15.388-ra faragta az idejét, és úgy tűnt, ennél már senki sem tud jobbat futni.

Az utolsó percben azonban Michelisz 1:15.321-nél állította meg a stoppert, amivel behúzta a délutáni gyakorlást. A magyar előnye 67 ezred volt Azcona előtt, míg a harmadik Berthon lemaradása 97 ezred volt.

 

Negyedikként Bennani érkezett, majd Néstor Girolami, Thed Björk, Tassi, Esteban Guerrieri, Tom Coronel, valamint Tiago Monteiro egészítette ki az első tízest, amelyet kevesebb mint fél másodperc választott el egymástól.

Folytatás 15 órakor, az időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik