Motorsport: Kovács Bálint egysége ötödik lett a spái 24 óráson

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 11:56
null
Fotó: H-Moto Team
Az ötödik helyen ért célba a Spa-Francorchamps-ban rendezett 24 órás gyorsasági motoros világbajnoki futamon Kovács Bálint a lengyel Wojcik Racing Team színeiben.

A H-Moto Team a keddi közleményéből kiderült, a magyar motorost eredetileg a Superstock 1000-es géposztályba nevezték, de a lengyel csapat egyik versenyzőjének sérülése miatt mégis a Superbike-ban, azaz a hosszú távú vb mezőnyének királykategóriájában tudott rajthoz állni.

A múlt szombat délután kezdődött és vasárnap délután véget ért egynapos viadalon Kovács a francia Morais Sheridan és a brit Dan Linfoot társaként sokáig még a dobogós helyezésért is harcban volt, az abszolút ötödik hellyel pedig 33 vb-pontot szerzett, ezzel a Wojcik Racing Team a vb-pontverseny kilencedik helyére jött fel.

„Annyi minden történt velem az elmúlt napokban, mintha legalább egy hónapon keresztül versenyeztünk volna Spában" – idézte a közlemény Kovácsot. A motoros hozzátette, amikor átkerült a Superbike-ban induló csapathoz, először meg kellett szoknia a versenymotort, de a folytatásban már gyors és konstans köröket tudott teljesíteni.

„Én voltam a befejező ember, és elárulhatom, semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor 24 óra elteltével az ötödik helyen célba viszed a motorod. Még most sem hiszem el, hogy ilyen jól szerepeltünk" – jelentette ki a magyar versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik