WTCR: hat versenyzőt hátrasorolnak, köztük Micheliszt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 14:00
Túl lassan hajtott a túraautó-világkupa (WTCR) első kvalifikációján Michelisz Norbert és öt másik versenyző, ezért háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották őket a sportfelügyelők.

Hat versenyzőt találtak vétkesnek az első időmérőt követően, amiért szükségtelenül lassan mentek a kvalifikáció utolsó részében. Ezt azért tették, hogy nagyobb távolságra kerüljenek az előttük lévőkhöz képest, és ne akadályozzák őket a gyors körükön.szükségtelenül lassan mentek a kvalifikáció utolsó részében. Ezt azért tették, hogy nagyobb távolságra kerüljenek az előttük lévőkhöz képest, és ne akadályozzák őket a gyors körükön.

A sportfelügyelők szerint azonban ez veszélyes volt, így háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották az érintetteket az első futamra – a 8. helyen végző Michelisz Norbert, továbbá Thed Björk, Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, Timo Scheider és Gabriele Tarquini kezdheti meg az időmérőn megszerzett pozíciójukhoz képest hátrébbról a szombati, magyar idő szerint 7.05-kor rajtoló nyitó futamot Szuzukában.

Az első időmérőn történtekről és annak eredményéről ide kattintva olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik