IndyCar: borzalmas balesete pontot tett Franchitti pályafutására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.14. 21:56
null
Franchitti 31 győzelmével az IndyCar történetének 8. legeredményesebb pilótája (Fotó: Reuters)
A négyszeres IndyCar-bajnok skót Dario Franchitti bejelentette, hogy orvosai tanácsára felhagy az autóversenyzéssel, miután nagyon súlyos sérüléseket szenvedett a houstoni versenyen, október 6-án.

A houstoni borzalmas balesetben autójával kerítésnek repülő Franchitti gerince megsérült, jobb bokája eltört, és súlyos agyrázkódást is szenvedett. A negyvenéves versenyző nemrég tért haza Skóciába, lábadozni.

„Egy hónap telt el a balesetem óta, és kezelőorvosaim megvizsgálták fej- és gerincsérüléseimet. A szakorvosi tanács az, hogy be kell fejeznem autóversenyzői karrieremet. Ezúton szeretném kifejezni örök hálámat az engem kezelő orvosoknak és kórházi dolgozóknak, akik ápoltak az elmúlt hetekben. Köszönet a családomnak és barátaimnak a támogatásért. Az orvosaim teljesen egyértelművé tették, hogy túl nagy a rizikó abban, ha tovább versenyzek, és hosszú távon erre az egészségem is teljesen rámehet. Nincs más választásom, be kell fejeznem, pedig az autóversenyzés több mint harminc évig az életem volt. Nehezen tudok belegondolni, hogy most mindennek vége" – mondta Franchitti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik