Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
D. Á. 2020.12.25 15:30 Frissítve: 2020.12.25 15:32

MCS FIFA 21: történelmet írt az Xbox-döntőt megnyerő fiatal titán

Két kérdés maradt mindössze nyitva a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny végére, ki nyeri a FIFA 21-ben a két konzol döntőjét?! Xboxon előzetesen kevesen várták a Bács-Kiskun Betyárokat képviselő Serot a Megyék Csatája döntőjébe, sőt ő maga is leginkább a top 8-at tűzte ki célul, de az elszántsága, tehetsége, és kivételes játéka végül a csúcsra repítette.Ez volt az első igazán komoly versenye, de már a selejtezőket megnyerve lehetett sejteni, hogy érdemes lesz odafigyelni a fiatal titánra. Aztán jött a tökéletes csoportkör, ahol mind a nyolc találkozóját megnyerte, és a két konzolt figyelembe véve egyedüliként jutott tovább hibátlanul. A rájátszás sem okozott igazán nagy problémát neki, bár a TrueGunner első meccsen elszenvedett vereség kicsit megijesztette, de a visszavágón ez mit sem látszott, hiszen óriási fölénnyel diadalmaskodott és jutott döntőbe. Ellenfele az a Gabinho volt, aki két esztendővel ezelőtt maga is hasonlóan robbant be a köztudatba, akkor első versenyeként nyerte meg a V4 Future Sports Fesztivált, ráadásul az egy nemzetközi esemény volt Budapesten, nagy nevekkel a mezőnyben. Ő a Budapesti Griffek képviselőjeként halál csoportból jutott tovább pazar játékkal, és után is remekül teljesített, bár Boresszal az elődöntőben a sorozat egyik legkiélezettebb párharcát játszották le, végül egy góllal azért mégis ő bizonyult jobbnak.


A két finalista között az első mérkőzés Sero mezőnyfölényével indult, teljes mértékben Gabinho térfelén folyt a játék, és bár volt 1-2 helyzete, sokra ezzel nem ment. Aztán jött az áttörés, ha nehezen is, de sikerült kicsikarnia a vezetést, erre válaszul viszont a DVSC e-sportolója az első lövéséből egyenlített, majd szép fokozatosan átvette az irányítást, és még két gólig jutott, így egy magabiztos győzelmet aratott. A második felvonásban aztán újfent egy gyors gólváltás történt, de Gabinho megint rá tudott tenni egy lapáttal, a 25. percben egy szép akció végén ismét ő vezetett. A szünetet követően az 58. percben egy szép középre tett labdával tudott kapura fordulni Sero és be is vágta 8 méterről, ezzel az eredményjelző 2:2-t mutatott. A rendes játékidőben ezen a téren nem történt változás, így a PS4 után az Xboxon is aranygólig ment a ráadás. Még rá sem lehetett hangolódni a kiélezett és feszült folytatásra, amikor Sero a középkezdés után egy villámtámadás végén bevágta a győztes találatot, így a BO3-as állást 1:1-re módosította, és egy harmadik, mindent eldöntő meccsre kényszerítette ellenfelét. Ahol aztán minden eddiginél szorosabb csata dúlt a felek között, volt néhány kapura lövés, de ebből egyikük sem tudott gólt összehozni, mivel leginkább taktikailag zajlott a küzdelem a mezőnyben. Az 58. percben aztán Sero nagy nehezen beküzdötte magát a tizenhatoson belülre, de ott az első próbálkozását, hogy középre passzolja a labdát, Gabinho még meghiúsította és úgy tűnt megszerzi a ladbát, de a támadóval visszalépő és szerelő Seronak szerencséje volt, mert a labda a kontaktot követően a játékosa előtt kötött ki, így csak a kapuba kellett bombáznia azt. Ez pedig megnyitotta a gólcsapot, hiszen még kétszer bevette a Budapesti Griffek kapuját Sero, ráadásul a harmadik találata a Megyék Csatája legszemfülesebb és pimaszabb gólja volt. 8 méterről egy már-már veszett helyzetben váratlanul átemelte a kapujából némileg kilépő kapus felett a labdát. A 3:0-ás siker fordítást jelentett a Bács-Kiskun Betyárnak, miután a BO3-as döntőt végül 2:1-re ő nyerte meg.Ezzel alighanem egy újabb csodának lehettünk szemtanúi, hiszen a mezőny legfiatalabbika, a komoly versenyen még eddig nem induló Sero megnyerte a torna egyik legnagyobb esélyese ellen a Megyék Csatáját és ezzel örökre beírta magát a hazai e-sport történelembe. A Megyék Csatája tehát véget ért, de minden további érdekes információért látogasd meg a megyekcsataja.hu weboldalt!

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.