E-sport: idén összesen 2091 évet töltöttek a nézők a V4 Future Sports Festivalon

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 14:42
null
(Fotó:<a href="https://v4futuresports.eu/" target="_blank"> v4futuresports.eu</a>)
Több mint 50 országból, közel 2000 játékossal és 386 csapattal tért vissza egy év kihagyás után Budapestre a régió legnagyobb esport eseménye, a V4 Future Sports Festival. A mérkőzéseket rekordot jelentő, 4.4 millió néző követte figyelemmel, több mint egymilliárd megtekintett percen keresztül. A hazai rendezésű tornán a magyar csapat is kiemelt eredményt ért el és a dobogó második fokára állhatott – olvasható a V4 Future Sports Festival sajtóközleményében.

 

Mint arról beszámoltunk, az eseményen a világsztár csapatokat felvonultató Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) versenyjáték mellett a régió legjobb FIFA22 párosai mérhették össze tudásukat, utóbbiban magyar ezüstéremnek is örülhettünk. Idén is a legismertebb nemzetközi és hazai kommentátorok közvetítették a mérkőzéseket, a V4FSF 2021 közel 166 órányi élő műsora pedig 12 nyelven volt elérhető – áll a közleményben.

A budapesti küzdelmek idén a járványügyi helyzetre való tekintettel online térbe költöztek, 4.4 millió összesített egyedi nézőszámmal, több mint egymilliárd megtekintett perccel rekordnézettséget értek el.

(Fotó: v4futuresports.eu)
(Fotó: v4futuresports.eu)

 

„Az online rendezvénnyel az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület céljai között az szerepelt, hogy a járványhelyzettől függetlenül elmélyítse a visegrádi négyek szociokulturális kapcsolatait, erősítse a V4 identitást a videójátékos közönség körében, valamint, hogy sikeresen bevonja a V4-en túli országokat. Ezúton köszönjük minden támogatónknak, partnerünknek és a lelkes szurkolóknak, hogy velünk tartottak a 11 napos rendezvény során” – nyilatkozta Biró Balázs György, a V4FSF főszervezője, az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület elnöke.

A kiemelkedő nézőszámhoz és érdeklődéshez az esemény előkommunikációs és közösségimédia-aktivitásai is jelentősen hozzájárultak: ezek a fesztiválhoz köthető közösségi csatornákon közel kilencmillió megtekintést, míg az eseményhez köthető online felületeken 2.1 millió látogatást generáltak. A közösségimédia-megjelenések támogatásaként az offline aktivitások köre egy különleges bevásárlóközponti kitelepüléssel is kiegészült, amely keretein belül Molnár „molnargabo” Gábor – aki később a dobogó második fokára állhatott – Hajdú B. István kommentálása és a régi korok hangulata mellett küzdhetett meg a bátor kihívókkal egy-egy FIFA22 meccsen – derült ki.

Nemzetközi CS:GO verseny sztárcsapatokkal

(Fotó: v4futuresports.eu)
(Fotó: v4futuresports.eu)

 

A V4 Future Sports Festival CS:GO versenye 2021-ben online selejtezőből és az őszi helyszíni döntőből állt. Ez 37 mérkőzést, 117 egyedi pályát és összesen 2235 kört jelent. A selejtező díjazása 25 000 euró, míg a helyszíni verseny nyereményalapja 300 000 euró volt. A november 21-i döntőből hatalmas, ötórás küzdelem után a 2021-es év egyik legeredményesebb csapata, a Gambit Esports került ki győztesként, aki hazavihette a 150 000 eurós fődíjat is. A verseny második helyezettje az idény nagy felfedezettje, az Entropiq csapata lett, amelynek jelenlegi játékosai az év elején még szervezet nélkül, a világranglista TOP50-en kívül álltak, de mára a V4FSF dobogójának is köszönhetőn bejutottak a világ 10 legjobbja közé. A magyar e-sport-válogatott CS:GO csapata a 9–10. helyen zárta a tornát.

Nemzetközi FIFA22 páros verseny V4 és V4 baráti régiós csapatokkal

(Fotó: v4futuresports.eu)
(Fotó: v4futuresports.eu)

 

A FIFA22 versenyzői meghívásos alapon érkeztek, a korábbi eredmények és a követői/szurkolói bázis figyelembevételével. A V4 országok és V4 baráti országok résztvevői 1-1 játékost, egy profit és egy influencert delegáltak a helyszíni döntőkre. A Playstation 5 platformon vívott küzdelem 2–2 ellen zajlott, a versenyszám összdíjazása 25 000 euró volt.

A rendkívül izgalmas meccsekből bravúros góljainak köszönhetően végül a szerb Brstimir–Krunalex páros került ki győztesen. A dobogó második fokára a népszerű hazai FIFA véleményvezér, Molnár Gábor és társa, Majorosi „chris_maj” Krisztián e-sportoló állhatott fel, míg a bronzérmet a Bejott–Lisekhd lengyel párosa vitte el.

További részleteket a V4 Future Sports hivatalos honlapján olvashat el!

(Fotó: v4futuresports.eu)
(Fotó: v4futuresports.eu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik