Öt testépítő, aki a tavalyi kisiklás után az idei Mr. Olympián javítana

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 14:13
Ők idén viszonylag esélytelenként meglepetést szerezhetnek a nagyobb versenyeken.

Különleges év volt a 2022-es a testépítés világában, az iráni Hadi Csupan ugyanis viszonylag esélytelenként megnyerte a Mr. Olympiát, olyan nagyágyúkat megelőzve, mint a Big Ramyként ismert egyiptomi Mamdu Elszbiaj, Nick Walker és Brandon Curry.

A barbend.com most összeszedte, idén

kik lehetnek azok, akik tavaly rosszul szerepeltek, így meglepetést szerezhetnek a Mr. Olympián és a nagyobb versenyeken.

Közülük választottunk ki ötöt.

Blessing Awodibu

Az ír testépítő nagy reményekkel vágott neki a tavalyi Mr. Olympiának, és előzetesen azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb esélyeseket is maga mögé utasíthatja. Ehhez képest az első tizenötbe sem került be, ami súlyos presztízsveszteség volt neki, amit tetézett, hogy végül az idei Arnold Classictól is visszalépett. Egyelőre még nem kvalifikálta magát a Mr. Olympiára, de a barbend cikke szerint ha indul, akkor is hatalmas meglepetés lenne, ha az élmezőnyben végezne. A végső győzelme pedig még annál is nagyobb.

Hunter Labrada

Sokan a tavalyi Mr. Olympia egyik titkos esélyesének tartották az amerikai testépítőt, aki a 2021-es versenyen negyedik helyen végzett. A tavalyi szereplése azonban csalódást keltő volt. Csak a hetedik lett, ami azt jelenti, hogy nem kvalifikálta magát automatikusan az idei versenyre. Az indulás jogát valószínűleg megszerzi, de az kérdés, hogyan szerepel. Az biztos, hogy ha rajta múlik, bebizonyítja, hogy a két évvel ezelőtti negyedik helye nem csak a véletlen műve volt, és valóban a legígéretesebb testépítők közé tartozik.

Iain Valliere

A kanadai testépítő 2020-ban és 2021-ben is hetedik lett a Mr. Olympián, és sokan arra számítottak, hogy a 2022-es versenyen már az első ötben végez. Ez azonban nem jött össze, csak a tizenegyedik lett, így a szereplése elég nagy csalódás volt. Idén azonban bizonyíthatja, hogy korai volt őt leírni, feltéve persze, hogy kvalifikálja magát a 2023-as versenyre.

Mamdu Elszbiaj

Big Ramy az egyik legnagyobb esélyes volt a tavalyi Mr. Olympián, ehhez képest címvédőként csak az ötödik helyen végzett. Ez körülbelül olyan, mintha a futballban a Real Madrid vagy a Barcelona csak az ötödik lenne a spanyol élvonalban. Az idei Arnold Classicon sem teljesített sokkal jobban, negyedik lett. Ezek után már nem lehet azt mondani, hogy az idei Mr. Olympián a legnagyobb esélyesek közé tartozik, így bizony az ő győzelme is meglepetés lenne.
(A borítóképen ő látható, fotó: AFP, archív)

Kamal Abdulszalam el-Gargni

A líbiai testépítő kicsit kilóg a sorból, ugyanis ő a királykategória alatti versenyszámban, a 212 fontos kategóriában lett első 2019-ben. Tavaly viszont csak harmadik lett. Ő már ötvenegy éves és elképzelhető, hogy indul idén a romániai Masters Olympián. Ha nyer, akkor Dexter Jackson után ő lehet a második testépítő, aki a kategóriájában megnyeri a Mr. Olympiát, az Arnold Classicot és a Masters Olympiát is.

Korábban írtunk a testépítés öt legnagyobb meglepetéséről is, amikor Schwarzenegger vagy Coleman sem volt legyőzhetetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik