Majdnem elvesztette a lábát, mégis a világ egyik legerősebb embere lett

2023.04.29. 20:42
A négyszeres World’s Strongest Man-győztes Brian Shaw elkerülte az amputációt, elindult az erős embereknek kiírt versenyen, amelyen bravúros helyezést ért el.

A hetedik helyen végzett az áprilisi World’s Strongest Man-versenyen a négyszeres győztes Brian Shaw, ami azért óriási teljesítmény, mert a 41 éves amerikai sportember januárban majdnem elvesztette a lábát. Nemrég a YouTube-on a kórházi ágyban fekve mesélt arról, hogy egy makacs fertőzés támadta meg a lábát, amelyet ha nem kezdtek volna el időben kezelni, szinte biztosan amputálni kellett volna a beteg testrészt. Az optimizmusát ebben az időszakban sem vesztette el, mindent megtett, hogy a kórházi kezelés alatt se veszítsen sokat a súlyából, és minél jobb formába kerüljön az áprilisi versenyre. Naponta ötször étkezett, és ha nehézkesen is, de próbált minél többet mozogni.

Legutóbb 2016-ban győzött, és 2013-ban is ő lett az aranyérmes – holott akkor is problémás volt a felkészülése. Akkor három hónappal a verseny előtt volt egy kisebb műtétje, mégis felért a csúcsra. Most nem sikerült, de bizonyos tekintetben mégis győztesnek tekinthető, elvégre nemrég még infúziós palackokkal a kezében mozogni is alig tudott, most pedig a világ hetedik legerősebb emberének mondhatja magát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik