Eltűnt Győrffy Ákos hegymászó Olaszországban

Vágólapra másolva!
2023.04.06. 15:25
A Kancsendzöngához készülő sportoló a Monte Rosa-masszívumnál edzett, de a megbeszélt időpontra nem tért vissza, már keresik a hatóságok.

A Kalifa csütörtök délutáni híradása szerint Győrffy Ákos, a Kancsendzöngához készülő hegymászó Olaszországba indult a Monte Rosához, ám a megbeszélt időpontra nem tért vissza. Nincs róla hír, az olasz hatóságok a magyar konzulátus közreműködésével már szerdán elkezdték a hegymászó keresését.

A Monte Rosa-masszívum az olasz-svájci határon található, legmagasabb pontja a 4634 méteres Dofourspitze.

Nemrég írtunk arról, hogy Győrffy Ákos a világ harmadik legmagasabb hegyéhez indul április 8-án. Tíz éve történt a Kancsendzöngán az a kettős tragédia, amelyben – a csúcs elérése után, ereszkedés közben – Erőss Zsolt és Kiss Péter is életét vesztette. Kiss Péter édesapja és öccse is az expedíció tagja, koszorút vinnének az alaptáborban található emléktáblához.

Győrffy a tervek szerint ott maradna a hegyen, hogy harmadik magyar mászóként, palackozott oxigén nélkül felérjen a 8586 méteres hegy csúcsára. Tavaly első magyarként síelte meg az Ibn Szína-csúcsot, a Manaszlu megmászása azonban a rossz időjárás miatt nem sikerült neki.

Fotó: Kalifa

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik