Az élsport befejeztével extrém hízásnak indult, ezért 460 kilométert sétált

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 09:11
Tristán Mozimán egykori rögbijátékos pályafutása után olyan kövér lett, hogy járni is alig tudott, de életmódváltásának köszönhetően Santandertől Madridig gyalogolt.

Korábban volt időszak, hogy kétszáz métert sem tudott sétálni, sőt azzal is meggyűlt a baja, hogy egyáltalán kikeljen az ágyból – ehhez képest nemrég Santandertől elgyalogolt Madridig. Az argentin Tristán „Chucho” Mozimánt is utolérte az élsportolókat gyakran fenyegető veszély, amelyről korábban a Csupasport is beszámolt. Gyakori probléma ugyanis, ha valaki hirtelen befejezi az aktív sportolást, amelyhez hozzászokott a szervezete, rövid idő alatt látványosan elhízik, mert bár már nem mozog annyit, mint hajdan, a versenyidőszakban, az étvágya ugyanakkora vagy még nagyobb.

Valami ilyesmi történt Tristán Mozimánnal is, bár az esete valóban extrémnek mondható, és a súlygyarapodásában egészségügyi problémák is szerepet játszottak.

Húsz éven keresztül profi rögbijátékos volt, kétszer nyerte meg az argentin bajnokságot (URBA), igaz, a válogatottban nem mutatkozhatott be. Harminchárom esztendősen, 2007-ben hagyta abba a profi sportot, majd rövid időn belül csaknem kétszáz kilósra hízott. A leghétköznapibb tevékenységeket is képtelen volt elvégezni.

„Kétszáz métert sem tudtam sétálni, azzal is meggyűlt a bajom, hogy befeküdjek az ágyba, és aludjak – idézte őt a Marca. – Alvászavarral küszködtem, és fulladtam. Százötven méterre laktunk a tengertől, de otthon maradtam, miközben a feleségem és a gyermekeim kimentek strandolni. Nagyon szomorúak és letörtek voltak, elég nehéz időszak volt mindannyiunknak.”

Az edzőteremben is segítettek neki a fogyásban. „Több tervünk is van a jövő évre – mondta az eldiariomontanes.es-nek. – Folytatni akarom, szükségem van rá. Továbbra is fogynom kellene, ez az egyik, ami motivál. Emellett szeretnék még jobbá válni, és segíteni másoknak. A négyszázhatvan kilométer során fantasztikus élményekkel gazdagodtam, de az egész kaland most kezdődik el igazán.”

Címlapfotó: Roberto Ruiz

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik