Nem olyan könnyű ám háztetőkön átugrálni

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 15:05
Tény és való, a parkour nagyon látványos extrém sport, de a videomegosztók összeállításaihoz szokott generációknak talán fogalma sincs arról, hogy mennyi munka van mögötte.

A parkour kifejezés azt az extrém sportot takarja, amelynek célja, hogy egy városban egyik pontból a másikba a lehető legrövidebb úton eljussunk, csak a kezeinket és a lábainkat használva, leküzdve minden akadályt – falat, erkélyt, tetőt –, közben akrobatikus elemeket használva.

A végeredmény ezért roppant látványosan „néz ki”, az egyszeri internetező pedig csak annyit lát, hogy „jaj, ezek a srácok milyen ügyesen ugrabugrálnak, olyan könnyedén csinálják, hát, ez biztos nem is annyira nehéz”.

De az! Nagyon nehéz! Ahhoz, hogy valaki így tudjon ugrálni, rengeteg edzésmunka szükséges, szinte mindennap, napi több órán keresztül. Itt egy videó arról, hogy a parkourosok hogyan edzenek, mielőtt összeraknak egy látványos videót.

Ez már nem annyira idilli, a szürke hétköznapokat mutatja meg, azt, hogy a parkour mögött is hihetetlen edzésmennyiség van, csakúgy, mint bármelyik élsport mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik